Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

9 mar. 2008

CRISTIAN DAVID VA PROPUNE MODIFICAREA LEGII 295/2004 IN CEEA CE PRIVESTE PROCURAREA ARMELOR NELETALE


Ministrul de Interne Cristian David va propune Guvernului, în viitoarea şedinţă, modificarea legii privind utilizarea armelor de foc neletale. David vrea înăsprirea condiţiilor de procurare, cât şi de utilizare a acestor tipuri de arme. Ministrul a făcut această declaraţie în direct la emisiunea 3 ori 3 moderată de Stelian Tănase.
"Miercuri voi aduce în Guvern câteva modificări cu privire la Legea 295 privind utilizarea armelor de foc neletale. Vom înăspri atât condiţiile de procurare, cât şi de utilizare", a spus Cristian David.
Conform Legii 295/2004, cel care îşi cumpără o armă neletală are obligaţia ca în termen de 5 zile să anunţe Inspectoratul de Poliţie în raza căruia îşi are domiciliul, pentru a primi un certificat de deţinător. Posesorii au obligaţia să ia toate măsurile astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la arme şi să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală. Au dreptul să deţină şi să-şi achiziţioneze astfel de arme toţi cetăţenii români care au împlinit 18 ani. Aceştia trebuie să facă dovada încadrării armei în categoria celor neletale în conformitate cu normele de omologare stabilite de lege.

Niciun comentariu: