Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

12 apr. 2009

12.04.2009 SORIN OPRESCU A DECLARAT ACUM UN AN CĂ DEŢINE INFORMAŢII DESPRE UN CUTREMUR DEVASTATOR ÎN 2009


Primarul capitalei , Sorin Oprescu a lansat anul trecut o ipoteză terifiantă. Acesta , susţine că deţine informaţii sigure care prevestesc un cataclism în 2009 .

Primarul Capitalei se teme că un cutremur ar putea lovi anul acesta oraşul.

Invitat la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, anul trecut , edilul-şef a declarat că deţine informaţii sigure cum că un cutremur important va afecta în 2009 Bucureştiul. Iar atunci puţine dintre clădirile din oraş vor rezista, a mai zis primarul. Cele mai afectate vor fi imobilele cu bulină roşie.

Subsolurile clădirilor vor fi controlate

Oprescu a precizat că va începe controalele pentru eliberarea subsolurilor blocurilor, ca să folosească acele cămări, unde acum oamenii ţin murături, drept adăposturi în caz de urgenţă. Mai mult, tot în acest scop, primarul vrea să amenajeze locuri speciale în sălile de sport, unde să fie ţinute perne şi pături, ca în situaţia în care bucureştenii vor fi aduşi aici, să beneficieze de condiţii minime.

Expertul Gheorghe Mărmureanu declară: «Sunt şocat de această declaraţie a primarului»

“Cu mine nu a vorbit nimeni nimic despre vreun seism în 2009. Sunt şocat de această declaraţie a primarului general. Eu am spus deja foarte clar că în România nu va avea loc nici un seism major până în 2012. Voi discuta mâine (astăzi - n.r.) cu Sorin Oprescu, să văd ce s-a întâmplat de a făcut o asemenea afirmaţie”, ne-a declarat aseară Gheorghe Mărmureanu (foto), directorul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului din Bucureşti.

Seismul din 1977 a ucis peste 1.500 de oameni

Cutremurul din 4 martie 1977 a fost unul dintre cele mai puternice seisme produse în România. Având o intensitate de 7,2 grade pe scara Richter, acesta a făcut într-un timp de circa 55 de secunde 1.578 de victime în toată ţara, dintre care 1.424 numai în Bucureşti, şi a distrus în jur de 35.000 de locuinţe. Capitala arăta în acea zi ca după un puternic bombardament. Zile întregi, salvatorii ajutaţi de câini special antrenaţi s-au chinuit să scoată trupurile victimelor prinse sub dărâmături.

Niciun comentariu: