Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

11 sept. 2011

10 ANI DE LA ATENTATELE DIN SUA DIN 11 SEPTEMBRIE 2001 - 11 SEPTEMBRIE 2011 - 11.09.2011
Punct şi de la capăt. Aşa a înţeles America să uite, aşa ar trebui să facem cu toţii atunci când nu mai avem recurs, ci doar un singur drept, cel al memoriei. Nu e deloc simplu să mergi mai departe după ce sufletul ţi-a fost câmp de luptă.Mai mult:

La 10 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001,

americanii reconstruiesc la World Trade Center câteva noi turnuri, dar şi un muzeu memoria victimelor teroriştilor.
Mai singuri după 11 septembrie 2001, mai puţini, americanii şi-au şters lacrimile şi au onorat admirabil amintirea celor dragi şi rămaşi printre ruine.

Construiesc în numele lor, trăiesc în numele lor, iubesc în numele lor. În solidaritatea americană, în modul lor de identificare a aproapelui doar întinzând mâna, nu ridicând ochii, se regăseşte tot ce ne lipseşte nouă, uneori, atunci când vrem totul repede şi acum, uitând să oferim oricui şi oricând.

Luaţi aminte la ei: nu sunt eroi, nu sunt îngeri. Dar în anumite zile sau măcar o dată la 10 ani ar merita să fie.


ÎN URMĂ CU 10 ANI PE 11 SEPTEMBRIE 2001
Maiestuoasele

Turnuri Gemene

au fost puse la pământ
Salvatorii par că au coborât direct în iad

ÎN PREZENT 11 SEPTEMBRIE 2011


Pe locul turnurilor, autorităţile newyorkeze au construit două bazine. Pe marginile acestora au fost trecute toate numele celor decedaţi în atentatele de la WTC

Copacul supravieţuitor, un păr distrus aproape în totalitate în timpul atentatelor, care şi-a revenit uimitor, este acum unul dintre simbolurile renaşterii oraşului New York

400 de copaci, plantaţi în ghivece, vor fi mutaţi în curând în parcul memorial de la World Trade Center

IATĂ CUM VA ARĂTA LOCUL DISTRUS PE 11 SEPTEMBRIE 2001 DE TERORISTIÎN VIITOR AMERICANII VOR RIDICA PARCUL MEMORIAL PLAZA
Oamenii se vor putea plimba şi se vor reculege în Memorial Plaza, parcul amenajat pe locul fostelor Turnuri Gemene

Aşa va arăta noul World Trade Center din cartierul newyorkez ManhattanGeorge W. Bush şi Bill Clinton au adus un omagiu victimelor de la 11 septembrie
Foştii şefi de stat americani George W. Bush şi Bill Clinton au adus un omagiu sâmbătă, cu o zi înainte de comemorarea a zece ani de la atentatele de la 11 septembrie, "eroilor” care s-au luptat cu teroriştii la bordul avionului 93 la Shanksville, unde s-a prăbuşit avionul, conform AFP.

Un zid lung, de marmură, a fost dezvelit pe câmpul unde s-a prăbuşit un Boeing 757. Pe zid stau scrise numele celor 40 de pasageri şi membri ai echipajului de la bordul avionului.

La 11 septembrie 2001,

pasageri ai zborului 93 au împiedicat teroriştii al-Qaeda de a deturna avionul în Capitoliul din Washington, care se afla la 20 de minute de zbor.

Membrii serviciilor parcurilor naţionale din Shanksville au bătut clopotul în citirea numelor victimelor.

La ceremonie au fost prezenţi George W. Bush, Bill Clinton, actualul vicepreşedinte Joe Biden şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner.

Niciun comentariu: