Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

25 ian. 2012

COD PORTOCALIU ROMÂNIA 25-26.01.2012 - NINSORI ŞI VISCOL

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare

cod portocaliu

pentru Bucureşti şi 17 judeţe din estul şi sudul ţării.

În judeţele Ilfov (inclusiv municipiul Bucureştii), Teleorman, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj şi Olt va fi viscol puternic.

Vântul va depăşi la rafală 80...90 km/h determinând diminuarea severă a vizibilităţii (sub 50 m) şi troienirea zăpezii.

Codul portocaliu

este valabil in intervalul 25 ianuarie, ora 9.00- 26 ianuarie, ora 18.00.

STAREA DRUMURILOR ÎN ROMÂNIA



Din nefericire pentru şoderi, codul portocaliu de ninsoare va ţine până joi seara. Va ninge abundent, iar în unele zone vântul va avea intensificări cu viteze de până la 70 de kilometri la oră, viscolind zăpada. Acestea sunt drumurile afectate:

- Autostrada A1 - Circulaţia a fost oprită în urma unui accident

- DN13A - Începând cu ora 5:40, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN13A Miercurea Ciuc – Vlăhiţa, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire

- DN73 - Circulaţia este întreruptă în ambele sensuri din cauza răsturnării pe partea carosabilă a unui autotren încărcat cu buşteni.

- DN12A - În judeţul Harghita, începând cu ora 8:15, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN12A Miercurea Ciuc – limită cu judeţul Bacău, în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

RECOMANDĂRI POLIŢIA RUTIERĂ



Autorităţile le recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii trebuie să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

Mare atenţie! În condiţii de carosabil umed ori acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei creşte numărul de accidente a căror cauză este viteza neadaptată.


TRENURI ANULATE DE C.F.R.



Mersul trenurilor a fost afectat astăzi de căderile masive de zăpadă. CFR Călători a anulat mai multe trenuri, astfel încât circulaţia să fie fluidizată.

Acestea sunt trenurile anulate:

- trenurile Regio de pe ruta Bucureşti Nord – P.O. Aeroport HC - Baloteşti şi retur, din intervalul orar 08.10 – 13.10 (dus) și respectiv 09.15 - 14.15 (întors).

- trenurile Regio 8071 și 8072 de pe ruta Bucureşti Nord - Pantelimon Sud h. - Bucureşti Obor şi retur.

Pasagerii sunt sfătuiţi ca , înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii legate de mersul trenurilor la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la numărul de telefon 021/9521.


BUCUREŞTIUL ÎNZĂPEZIT



Ninsoarea a pus stăpânire pe Bucureşti de mai bine de zece ore. Peste 600 de utilaje de deszăpezire au fost scoase pe străzi. La final de ianuarie, a venit iarna şi în Bucureşti. Ninge fără oprire de mai bine de 14 ore iar stratul de zăpadă de pe carosabil măsoară deja câţiva centimetri. Autorităţile promit că, indiferent de cât de mult va ninge, se va circula ca... vara. 600 de utilaje de dezăpezire sunt deja pe străzi şi curăţă stratul consistent de omăt.

Mijloalecele de transport în comun din Bucureşti au avut şi ele probleme în această dimineaţă, când mai multe tramvaie au fost blocate din cauza zăpezii. În plus, autobuzele au întârzieri mari.

Tramvaiele de pe linia 32 sunt blocate, după ce un arbore a căzut pe linii.

Circulaţia troleibuzelor de pe liniile 90, 92,70, 85 şi 66 este blocată miercuri dimineaţă din cauza unui copac care a cãzut pe reţeaua de contact a RATB în intersecţia bulevardului Regina Elisabeta cu Calea Victoriei.

Zece maşini au fost avariate şi 25 de copaci au căzut pe stradă sau peste liniile electrice ale mijloacelor de transport în comun din Capitală, din cauza ninsorii, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Vasile Daniel, citatde Mediafax.

Primarul Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarnă, la ora 13.00.
Viscolul şi ninsoarea abundentă aproape că au zădărnicit în Capitală efortul celor de la deszăpezire. Toată noaptea utilajele lucrat fără oprire, dar tot n-au reuşit să cureţe zăpada de pe străzi şi bulevarde.

Au luat la rând fiecare bulevard şi stradă din Bucureşti. Dar degeaba s-au străduit. În doar câteva minute de la trecerea lor, strada era din nou acoperită cu zăpadă.

Aşa că, spre dimineaţă, străzile şi bulevardele din Bucureşti erau tot albe, spre nemulţumirea şoferilor. În ciuda problemelor, primarul general Sorin Oprescu a promis că în Bucureşti se va circula în condiţii normale.

"Dorim ca străzile să fie la negru, indiferent de candităţile de zăpadă, după care trecem la scosul zăpezii din oraş. Toată zăpada nu o s-o putem scoate niciodată, dacă este într-o cantitate foarte mare, asta e o nebunie, dar atât cât să se circule civilizat", a spus Oprescu.

Pentru prima dată în această iarnă, poliţitştii de la Rutieră au avut motiv să verifice dacă maşinile din trafic aveau cauciucuri de iarnă.

Meteorologii spun că bucureştenii nu scapă de zăpadă până în weekend.

PROGNOZA METEO




MIERCURI (25 ianuarie)
Vremea va continua sã se rãceascã. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în sudul şi estul ţãrii şi local în centru. În prima parte a zilei pe litoral vor mai fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ploaie şi condiţii de polei. În Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi al Olteniei vântul va prezenta intensificãri susţinute şi temporar va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade.

JOI (26 ianuarie)
Vremea va fi rece, iar cerul mai mult noros. Temporar va mai ninge în sudul şi estul ţãrii, iar în Muntenia, Dobrogea şi jumãtatea sudicã a Moldovei vântul va continua sã prezinte intensificãri. În restul teritoriului doar pe arii restrânse vor fi ninsori slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 3 grade, iar cele minime, în general, între -16 şi -6 grade.

VINERI (27 ianuarie)
Vremea va fi rece, geroasã noaptea în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros. În sud-estul ţãrii pe arii restrânse va ninge slab şi vântul va sufla moderat, cu intensificãri îndeosebi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -10 şi 0 grade, posibil uşor mai ridicate doar în Banat, iar cele minime, în general, între -19 şi -9 grade.

Niciun comentariu: