Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

6 feb. 2012

EMIL BOC A DEMISIONAT DIN FRUNTEA GUVERNULUI 06.02.2012 - 6 FEBRUARIE 2012


Emil Boc şi-a dat demisia.

Premierul i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile apărute în ultimele zile privind demisia din funcţie. Traian Băsescu a luat act de decizie şi l-a nominalizat interimar pe Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.
"Vreau să avem o discuţie politică. După cum ştiţi, încă de săptămâna trecută vă precizam faptul că, după încheierea vizitei FMI, Guvernul trebuie să treacă într-o altă fază a evoluţiei sale politice. Este momentul unor decizii politice importante.Vreau să vă comunic că am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Am luat această decizie pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat cu atâtea suferinţe, şi anume stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

Premierul a mai spus că a depus mandatul Guvernului pentru că nu "se agaţă de Putere": "Am declarat de multe ori acest lucru. Pentru mine, contează mai puţin că mai rămân pe acest scaun câteva luni în plus până la alegerile din luna noiembrie, dar pentru ţară este extrem de important să avem stabilitate economică".

VIDEO : DEMISIA LUI EMIL BOC 06.02.2012


Boc a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

Preşedintele Traian Băsescu va testa susţinerea pentru un premier tehnocrat, astăzi, la consultările de la Cotroceni.

Niciun comentariu: