Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

29 feb. 2012

ROMÂNIA - URUGUAY LIVE - 29.02.2012 - 29 FEBRUARIE 2012


Selecţionerul naţionalei Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, a declarat că se aşteaptă la un joc echilibrat în meciul amical de miercuri cu România, un adversar care are jucători buni şi o lungă tradiţie, informează cotidianul Hoy.
"Echipa României este una tânără, în plin proces de reconstrucţie. România are o lungă tradiţie în fotbal, cu rădăcini latine, dispune de jucători valoroşi. Românii sunt foarte pasionaţi de fotbal. Naţionala României are destui jucători care evoluează în echipe bune din străinătate. Mă aştept la un joc echilibrat, aşa este la acest nivel", a spus Tabarez.
Conform presei din Uruguay, Tabarez a stabilit deja formaţia de start pentru partida de miercuri 19 februarie 2012 de la Bucureşti: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres - D. Perez, Arevalo Rios, C. Rodriguez - Forlan, Cavani, Suarez.
Partida amicală România - Uruguay va avea loc miercuri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională.

Mutu, cu gândul să-l bată pe Hagi



Atacantul Adrian Mutu a declarat, luni, că va depăşi recordul de 35 de goluri marcate pentru echipa naţională, deţinut în momentul de faţă de Gheorghe Hagi, indiferent că o va face în amicalul cu Uruguay de miercuri sau într-un alt meci din campania de calificare la CM 2014.
"Aş minţi să spun că nu contează să dobor recordul lui Hagi. Contează, dar nu este lucrul cel mai important, aşa cum mai spus-o de multe ori. Oricum o să-l depăşesc, că va fi în meciul ăsta (n.r. - cu Uruguay), că o să fie altul, oricum o să-l depăşesc. E o realizare pentru mine pe moment, dar poate peste cinci-zece ani vine altul şi mă depăşeşte şi pe mine. Pentru că aşa este normal şi aşa se va întâmpla probabil", a afirmat atacantul într-un interviu acordat postului GspTV.
Adrian Mutu a marcat până în prezent 34 de goluri în tricoul primei reprezentative a României, cu unul mai puţin decât Gheorghe Hagi, care deţine titlul de cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale.
Atacantul formaţiei Cesena susţine că preliminariile CM 2014 reprezintă "ultimul tren" pentru el de a participa în premieră la turneul final al Cupei Mondiale. "Cel mai mare regret al meu la echipa naţională este că nu m-am calificat la un Campionat Mondial. Am doar europene şi atât. Sper să reuşesc acum, cu ultimul tren, pentru că ajung la o vârstă destul de înaintată pentru un fotbalist. De aceea cred că este ultimul tren şi voi face tot ce îmi stă în putinţă să ajut echipa să se califice", a explicat el.

S-a făcut Mutu responsabil?



Mutu susţine că în noua campanie de calificare rolul său la prima reprezentativă s-a schimbat. "Am avut multe discuţii serioase cu domnul Piţurcă de-a lungul timpului. Dar acum am altă vârstă şi o altă greutate în echipă, cred că rolul meu s-a şi schimbat puţin. De aceea dânsul mi-a cerut mai mult sacrificiu şi să încerc să îi ajut pe cei care vin din urmă pentru viitorul echipei naţionale. Nu simt o presiune, este o responsabilitate mai mare care mă şi bucură. Pentru că toate lucrurile pe care le-am acumulat în cariera de fotbalist profesionist m-aş bucura să le las celor care vin din urmă. Mai devreme sau mai târziu se va întâmpla ca un jucător să-mi ia locul, nu sunt speriat de acest lucru. S-a întâmplat cu toţi fotbaliştii, e ceva normal", a spus Mutu.

Meciul amical cu Uruguay

de miercuri este unul important pentru Adrian Mutu. El afirmă că un rezultat pozitiv în faţa deţinătoarei trofeului Copa America ar arăta că România poate juca de la egal la egal cu orice echipă din lume.
"Acest meci este important pentru echipa naţională şi pentru fotbalul românesc, nu numai pentru mine. Jucăm cu o echipă care a câştigat Copa America şi am văzut toţi ce a făcut la Campionatul Mondial. Va fi un meci foarte dificil, valoric sunt clar peste noi, deci noi o să încercăm să scoatem un rezultat bun. Ei nu au numai individualităţi, au o echipă foarte bună. Noi sperăm să jucăm compact, să ne apărăm foarte bine şi în acelaşi timp să atacăm cu mai mulţi jucători decât de obicei. E important să le punem şi noi probleme pentru că altfel meciul s-ar desfăşura numai într-o direcţie şi nu cred că ne-ar conveni. Nu cred că după acest meci o să putem trage o concluzie finală asupra naţionalei pentru că ştim de la început că Uruguayul este o echipă mai valoroasă ca noi în acest moment. Dar putem să vedem mâine la ce nivel suntem, pentru că dacă putem scoate un rezultat pozitiv atunci înseamnă că vom putea să jucăm de la egal la egal cu oricine, chiar dacă pe hârtie sunt mai puternici decât noi", a spus atacantul.

Iata cum arata echipele probabile:



ROMANIA: Tatarusanu - Papp, Chiriches, D. Goian, Latovlevici - Bourceanu, Lazar - Torje, Mutu, Tanase - Marica.
Selectioner Victor Piturca.
Rezerve: Balgradean, Rapa, Gaman, Dr. Grigore, Grecu, Neagu, Pintilii, M. Roman, D.Niculae, B. Stancu, M.Niculae.

URUGUAY: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres - A. Rios, D. Perez, Ramirez - Forlan - Suarez, Cavani.
Selectioner Oscar Tabarez.
Reverve: M. Silva, Fucile, Coates, A. Gonzalez, Gardano, Eguren, Lodeiro, C. Rodriguez, Abreu, S. Fernandez.
Scorul final al partidei dintre selecţionatele României si Uruguayului disputate pe National Arena a fost 1-1 . La pauză , tabela de marcaj a stadionului arăta scorul de 0-1 .

IATĂ CUM A DECURS PARTIDA :



Min. 90+1 Torje încearcă să copieze execuţia lui Cavani din minutul 2. Nu are aceeaşi precizie.
Min. 84 ii Stancu este şi el avertizat
Min. 78 ii Godin primeşte cartonaş după o intrare asupra lui Stancu. În cădere, Stancu l-a acroşat pe Ledesa care se resimte serios.
Min. 78 Rios iese, locul său este luat de Ledesa.
Min. 75 Aceasta a fost ultima şansă pentru Mutu în acest meci. Este înlocuit cu Cristi Tănase.
Min. 75 Ocazie mare pentru Mutu: vole-ul acestuia trece milimetric pe lângă vinclul porţii uruguayene.
Min. 72 Lugano trece pe lângă gol, arbitrii anulează faza pentru off-side.
Min. 72 ii Goian primeşte un cartonaş galben.
Min. 66 Stancu scapă in-extremis singur cu Muslera, dar nu reuşeşte să plaseze balonul pe lângă portarul sud-american. Corner pentru tricolori, lovitură rămasă fără rezultat.
Min. 61 Găman a intrat în locul lui Latovlevici.
Min. 60 Cavani iese de pe teren. În locul său intră Abreu.
Min. 58 Forlan centrează în faţa porţii pentru Suarez, Tătăruşanu iese şi reţine
Min. 50 GOOL România! Gabi Torje centrează impecabil, Stancu reia splendid cu capul
Min. 48 Gabi Torje trage puţin pe lângă poartă. Torje s-a infiltrat perfect printre stopperii adverşi, Lazăr a pasat genial.
Min. 46 Fucile intră în locul lui Maxi Pereira la Uruguay.
Min. 46 Bourceanu, Lazăr, Ciprian Marica şi Bogdan Stancu intră în repriza a doua. Neagu, Pintilii, Daniel Niculae şi Marius Niculae au ieşit.Min.45 Pauză pe National Arena
Min. 39 O bună ocazie de gol şi pentru Forlan, dar şutul acestuia trece peste poartă
Min. 36 Uruguayenii cer penalty, pe bună dreptate, la intervenţia lui Tătăruşanu asupra lui Cavani însă arbitrul Kassai lasă jocul să continue.
Min. 25 OCAZIE MARE DE GOL pentru România! Marius Niculae loveşte încheietura barelor, cu un voleu de excepţie! A fost o reluare de mare atacant a fotbalistului de la Dinamo
Min.21 Torje încearcă un şut la colţul scurt din flancul drept, însă mingea se scurge pe lângă poartă, fără emoţii pentru Muslera
Min.16 Cavani e la un pas să facă dubla, însă reluarea sa loveşte doar bara porţii apărate de Tătăruşanu
Min. 2 După doar 90 de secunde, Cavani, atacantul lui Napoli, deschide scorul pentru oaspeţi cu un şut splendid în vinclu de la 18-20 de metri şi încep practic meciul de la 0-1
Iată echipele de start:
România: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, Goian, Latovlevici - Neagu, Pintilii - Torje, Mutu, Daniel Niculae - Marius Niculae
Uruguay: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres - A. Rios, D. Perez, Ramirez - Forlan, Suarez, Cavani

Niciun comentariu: