Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

27 feb. 2012

THEODOR MELEŞCANU - NOUL ŞEF AL SIE - 27 FEBRUARIE 2012 - 27.02.2012


Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL

Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

Senatorul a anunţat că a acceptat propunerea preşedintelui Băsescu şi precizează că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.
"În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisia SIE, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului, pentru validarea noului director al SIE.

Senator PNL a deţinut funcţii de ministru de Externe şi ministru al Apărării.

Theodor Meleşcanu a precizat că a primit propunerea de numire la conducerea SIE luni 27.02.2012."Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc", precizează Meleşcanu.

Senatorul mai spune că amânarea luării unei decizii pe această temă ar putea afecta desfăşurarea normală a activităţii SIE, "instituţie care are un rol esenţial în asigurarea securităţii statului român, împreună cu partenerii din NATO şi UE".

"Am convingerea că echilibrul, pregătirea şi experienţa pe care le am în probleme de securitate internaţională îmi vor permite să mă achit în bune condiţii de o asemenea responsabilitate, la nivel naţional", se mai arată în declaraţia senatorului.

Teodor Meleşcanu precizează că, începând cu data de 27 februarie 2012 , s-a autosuspendat "pe o durată nedeterminată" din calitatea de membru al PNL.Şi Mihai Răzvan Ungureanu era membru PNL la momentul numirii sale la conducerea SIE şi s-a autosuspendat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, luni, că nu crede că senatorul liberal Teodor Meleşcanu ar putea fi numit şef la SIE, el precizând că nu are nicio informaţie în acest sens.

Niciun comentariu: