Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

31 mar. 2012

KELEMEN HUNOR - MOŢIUNEA USL PE TEMA UMF TÂRGU MUREŞ NU VA TRECE


Moţiunea de cenzură care va fi depusă de USL pe tema UMF Târgu Mureş nu va trece, aceasta reprezentând un demers "politicianist", este de părere preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

Kelemen a declarat, vineri 29.03.2012 , la Cluj, că o moţiune de cenzură se depune când este vorba despre o problemă politică, iar problema UMF Târgu Mureş nu este politică.

"Eu sper că nu va trece moţiunea de cenzură a USL pentru că nu are de ce să treacă. În momentul în care ceri implementarea legii, respectarea legii şi aplicarea ei, e puţin ciudat să depui o moţiune de cenzură, în cazul în care legea se respectă. Eu credeam că se depune o moţiune de cenzură când e o chestiune politică, or problema de la UMF Târgu Mureş nu e una politică", a afirmat preşedintele UDMR.

El a apreciat că moţiunea reprezintă doar "un demers politicianist" şi s-a declarat convins că aceasta nu trece.

USL intenţionează să depună o moţiune de cenzură legată de hotărârea de Guvern prin care la UMF Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară, în data de 17 aprilie.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat săptămâna trecută că USL lucrează la moţiunea de cenzură privind UMF Târgu Mureş.

Hotărârea de guvern, aprobată în şedinţa de marţi a Executivului, privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost publicată, joi seară, în Monitorul Oficial, avându-i ca şi contrasemnatari pe ministrul Educaţiei, dar şi pe preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Actul normativ stabileşte că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a reconfirmat marţi, la începutul Biroului Permanent Naţional al PSD, intenţia opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, dacă acesta va adopta o hotărâre privind segregarea pe criterii etnice a UMF Târgu Mureş.

Niciun comentariu: