Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

10 mai 2012

RADAMEL FALCAO ÎNVINGE BILBAO !!! - EUROPA LEAGUE 2012 - 09.05.2012


Columbianul Radamel Falcao, o dublă, şi brazilianul Diego au marcat golurile prin care Atletico Madrid a câştigat cu 3-0 finala Europa League disputată pe Naţional Arena împotriva lui Athletic Bilbao, al doilea trofeu cucerit de echipa din capitala Spaniei, după cel din 2010.

Prin cele două goluri marcate miercuri seară, Falcao a ajuns la cota 12 în actuala ediţie din Europa League şi a devenit pentru a doua oară la rând golgheterul competiţiei. De asemenea, atacantul sud-american este primul fotbalist care câştigă trofeul în ani consecutivi cu echipe diferite.

În acelaşi timp, Diego Simeone intră în grupul celor ce şi-au trecut în palmares Cupa UEFA/Europa League atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Tehnicianul argentinian a făcut parte din lotul celor de la Internazionale Milano în finala câştigată tot cu 3-0 în faţa lui Lazio, în 1998.

Bucureştiul a demonstrat că se poate ridica la înălţimea unui eveniment atât de important, scurta ceremonie dinaintea meciului şi atmosfera superbă din tribune prefaţând spectacolul din teren, al cărui principal protagonist a fost Falcao.

Atletico a început mai bine, iar în minutul 2 Adrian a avut prima ocazie a partidei, dar lovitura sa de cap după o centrare a lui Arda Turan a trecut pe lângă poarta lui Iraizoz. Goalkeeperul bascilor nu a mai scăpat patru minute mai târziu, atunci când Falcao a deschis scorul cu o execuţie splendidă, şut cu stângul aproape de vinclu.

Cu avantaj pe tabelă încă din start, echipa lui Simeone a făcut un uşor pas înapoi, permiţându-i lui Athletic să preia iniţiativa, iar Llorente, în două rânduri, şi Muniain, cu un şut de la distanţă, i-au dat emoţii lui Courtois. În plină dominare a celor de la Bilbao, madrilenii şi-au dublat avantajul în minutul 34, prin acelaşi Falcao, atacantul columbian înscriind din apropiere, după o pasă primită de la Arda Turan şi un dribling ucigător în faţa lui Aurtenetxe.

Condus cu 2-0 la pauză, Marcelo Bielsa a făcut o dublă schimbare în debutul părţii secunde, Ibai Gomez şi Inigo Perez luându-le locul lui Aurtenetxe şi Iturraspe. Mutările ofensive ale lui „El Loco” nu au dat roade, ba mai mult, în minutul 51, Diego a avut şansa de a închide definitiv meciul, dar a trimis pe lângă din unghi.

Atletico a cedat deliberat posesia, mai ales după ce Bielsa a riscat şi mai mult prin introducerea pe teren a lui Toquero în locul lui Herrera, mulţumindu-se să se apere atent şi să aştepte ocazii de contraatac. Presiunea celor de la Bilbao s-a materializat prin câteva şuturi care au ocolit de puţin poarta lui Courtois, dar marea şansă a bascilor de a relansa finala i-a aparţinut lui Susaeta, care a fost blocat providenţial de goalkeeperul belgian al madrilenilor.

Ocazia irosită i-a costat scump pe jucătorii lui Athletic, după o bară a lui Falcao, care putea realiza hattrick-ul, Diego închizând tabela după o acţiune personală de toată frumuseţea, finalizată cu un şut imparabil la colţul lung. Un gol brazilian pentru a pecetlui învingătoarea unei finale spaniole.

Atletico: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis - Mario Suarez, Gabi - Diego (Koke 90), Adrian Lopez (Salvio 88), Arda Turan (Dominguez 90+3) - Falcao

Athletic: Iraizoz - Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe (Ibai Gomez 46) - Herrera (Toquero 63), Iturraspe (Inigo Perez 46), De Marcos - Susaeta, Llorente, Muniain

Niciun comentariu: