Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

21 iun. 2012

ADRIAN NĂSTASE - TENTATIVĂ DE SUICID ÎNAINTE DE MOMENTUL ARESTĂRII


Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în noaptea de miercuri 20.06.2012 , după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa, el provocându-şi o rană în zona gâtului cu un pistol pe care se pare că îl deţinea legal. Adrian Năstase are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri.
Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său, potrivit surselor citate.

Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului.

Ambulanţa l-a dus pe Năstase la Spitalul Floreasca.

După ce ambulanţa a plecat, la locuinţa lui Năstase a venit avocatul Ion Cazacu.

Victor Ponta a ajuns la Spitalul Floreasca: "Traian Băsescu e fericit acum?"




Ambulanţa l-a dus pe Năstase la Spitalul Floreasca.

După ce ambulanţa a plecat, la locuinţa lui Năstase a venit avocatul Ion Cazacu. Acesta a intrat în grabă şi nu a făcut declaraţii.

Potrivit procedurii, în momentulul în care o persoană este condamnată la închisoare, Poliţia trebuie să pună în executare mandatul de arestare emis de instanţă.

Declaraţia procurorului după efectuarea cercetării la locuinţa lui Adrian Năstase din Zambaccian



Procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului instanţei supreme, Valentin Şelaru, a declarat, miercuri noapte, că de la locuinţa lui Adrian Năstase au fost ridicate o armă de foc şi mai multe obiecte, precizând că cel mai probabil s-a tras un singur foc.

Valentin Şelaru a spus că cercetarea la faţa locului a fost încheiată, fiind ridicate mai multe obiecte, printre care şi o armă de foc, respectiv un revolver.
Întrebat câte focuri de armă au fost trase, şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a spus că în urma cercetării la faţa locului "se poate afirma că este foarte probabil să se fi tras un singur foc de armă". El a precizat că proiectilul a fost descoperit la faţa locului.

Valentin Şelaru a mai spus că nu crede că este nevoie să se revină pentru cercetarea la faţa locului. El a adăugat că se vor face toate cercetările necesare într-un astfel de dosar.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Public.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru efectuarea cercetărilor.

Declaraţia doctorului Serban Brădişteanu la Spitalul Floreasca din Bucureşti



Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate şi va fi operat joi dimineaţă, la orele 8.30-9.00, precizând că la uşa salonului fostului premier sunt poliţişti.

Şerban Brădiştranu a spus că starea lui Năstase este stabilă, dar fostul premier "nu se află într-o stare bună, în orice caz".
Potrivit lui Brădiştanu, Năstase are "mai multe plăgi împuşcate", însă întrebat dacă este vorba despre un glonţ sau mai multe, medicul a răspuns: "Nu aş putea să vă răspund".

"Deocamdată este pe tratamentul de bază pentru menţinerea funcţiilor vitate (...) Când a venit la spital avea puseu hipertensiv şi cu sângerare care era sub pansament", a mai spus Brădişteranu, precizând că fostul premier este la Terapie Intensivă.

Medicul a mai spus că joi dimineaţă, la orele 8.30-9.00, Năstase va fi supus unei intervenţii chirurgicale, precizând că operaţia trebuie să fie făcută.

Brădişteanu a adăugat că Năstase este conştient şi se poate comunica cu el.

Adrian Năstase va fi operat în cursul dimineţii de joi 21.06.2012



Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase va fi operat joi dimineaţă, după ce va fi stabilizat, precizând că poate spune că fostul premier "a fost norocos".

Profesorul Ioan Lascăr a spus că a participat la evaluarea lui Adrian Năstase, precizând că multe zvonuri despre starea acestuia nu sunt în acord cu realitatea.

"Pacientul va fi operat în cursul dimineţii de mâine, după ce va fi stabilizat", a spus Ioan Lascăr.

Întrebat despre ce fel de intervenţie este vorba, Ioan Lascăr a spus că este tipul de intervenţie recomandat în cazul traumatismelor prin împuşcare.

ADRIAN NĂSTASE EVALUAT DE MEDICI RENUMIŢI AI SPITALULUI FLOREASCA



Preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a venit, miercuri noapte, la Spitalul Floreasca, ea declarând că Adrian Năstase este evaluat de o echipă de medici din care fac parte Şerban Brădişteanu, Daniela Bartoş şi Mircea Beuran.

Ecaterina Andronescu a spus că starea de sănătate a lui Năstase este evaluată de cei trei medici.

Ea a mai spus că a vorbit cu băiatul lui Adrian Năstase, care era dărâmat.

Dan Şova şi Nicu Bănicioiu au fost la Spitalul Floreasca, ei spunând la plecare că sunt alături de Adrian Năstase şi de familia acestuia.

Niciun comentariu: