Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

10 iun. 2012

FRAUDE ELECTORALE 2012 - 10 IUNIE 2012 - 10.06.2012


Alegerile pot provoca mari pasiuni şi pot duce la incidente precum cele înregistrate în câteva zone de ţară.

BĂTAIE LA CĂLĂRAŞI


La o secţie din Călăraşi, votarea a fost suspendată după ce mai mulţi localnici s-au luat la bătaie şi au distrus mai multe urne.Potrivit Mediafax, scandalul a izbucnit într-o secţie de votare din comuna Curcani şi a fost nevoie de intervenţia Poliţiei pentru calmarea spiritelor; votarea a fost suspendată. Aproximativ zece localnici implicaţi în conflict şi care fac parte din două tabere de susţinători ai unor candidaţi la primăria localităţii au fost audiaţi imediat după aplanarea conflictului.

INCIDENTE LA BUCUREŞTI


Staff-ul de campanie al lui Sorin Oprescu a semnalat nereguli la vot. "La Secţia de votare 104, de la Şcoala Sfinţii Voievozi, strada Atelierului din Sectorul 1, observatorul Mişcării Europene a sesizat că la orele 6.20-6.30, urna de vot a fost sigilată. Precizăm că observatorul Mişcării Europene a atenţionat preşedintele de secţie despre această contravenţie, însă răspunsul acestuia a fost "Le-am pregătit eu, de aseară".
Legea electorală prevede că urma trebuie desigilată la momentul în care este adusă în secţia de votare, astfel încât toţi membrii comisiei şi observatorii să vadă că în urnă nu au fpost introduse, deja, buletine de vot.

NEREGULI LA CLUJ


La Cluj, USL a sunat la 112 să reclame că în apropierea unor secţiilor de votare din municipiul Cluj-Napoca există panouri electorale ale PDL şi a cerut îndepărtarea acestora.
Autorităţile anunţă că peste 120 de incidente electorale au fost semnalate azi-noapte, înainte de deschiderea urnelor, dar doar 37 au fost confirmate.

Peste 500 de incidente au fost sesizate de la deschiderea secţiilor de votare


Peste 500 de incidente au fost sesizate, duminică, de la începerea procesului electoral şi până la ora 13.00, fiind confirmate 163 dintre acestea, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

"De la începutul procesului electoral şi până la ora 13.00, la nivel naţional, au fost sesizate 534 de incidente, confirmate doar 163, dintre care 66 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de 43.800 de lei, şi 56 de infracţiuni", a spus Marius Militaru.

Din totalul incidentelor, 241 au fost sesizate în mediul urban şi 293 în mediul rural.

"Cele mai multe sesizări, respectiv 104, au fost referitoare la promisiunea şi darea de mită. În ceea ce priveşte modul de sesizare a acestor incidente, se constată că majoritatea au fost făcute prin 112, unde s-au înregistrat 329 de apeluri", a afirmat Militaru.

El a menţionat că în 42 de cazuri reprezentanţii MAI s-au sesizat din oficiu, restul reprezentând sesizări primite de la partidele politice, biroul electoral, de la cetăţeni, ONG-uri sau mass-media.

"Referitor la infracţiunile înregistrate în această perioadă, precizăm că numai opt sunt cu autori necunoscuţi până la acest moment, în celelalte cazuri fiind cercetate 57 de persoane", a adăugat Militaru.

Niciun comentariu: