Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

16 dec. 2007

PATANIILE LUI PACALA LA TAIEREA PORCULUI


Desi este prea devreme , PACALA a plecat sa taie porcu' , in localitatea sa natala , undeva intr-un catun de prin judetul Teleorman. El a zis ca pana la CRACIUN mai e foarte putin timp si nu mai are cand sa se duca sa-l taie , dar de fapt , adevaratul motiv era ca nu mai avea ce sa " bage la mat ".In sfarsit , a plecat din Bucuresti cand nici nu se crapase de ziua , inarmat pana-n dinti cu diferite obiecte care , spune el , ii sunt folositoare pentru ducerea la bun sfarsit a acestei operatiuni. Si-a cumparat de la Bucuresti lanterna , briceag si un arc cu o tolba plina cu sageti .

A plecat cu trenu'(la el in sat se zvoneste ca cica e un fel de metrou , dar care merge pe deasupra pamantului...Doamne fereste !!! ) din Gara de Nord si a ajuns cam peste doua ceasuri.Ajuns aproape de sat , taranusii care stateau "la una mica " l-au recunoscut imediat zicand : Auzi ba , asta nu e PACALA fiul lui RACHIU ??? , altul raspundea : Ba da ba , el ii. Au inceput sa se bucure fiecare in stilul sau caracteristic si chiar a aparut si un film PACALA RETURN . Va invit sa vizionati cateva secvente : A intrat PACALA pe ulita din sat , atragand privirile tuturor babelor care

stateau la taclale in portita
si si-a continuat drumul spre casa. Casa lui era ultima pe partea stanga a ulitei , o casa din chirpici , mostenita de RACHIU de la strabunicul lui. In aceeasi curte , era o cladire cu geam termopan , aer conditionat si usi glisante. PACALA a crezut ca s-a apucat RACHIU sa-i faca casa dar , intrat in curte , a vazut ca acea cladire era de fapt cotetul PORCULUI. A intrat in casa si au inceput sarutarile de rigoare , dupa care s-au hotarat sa treaca la treaba , adica sa taie porcul.PACALA si RACHIU au facut impreuna "planul de bataie" ce a constat in pregatirea "sculelor" desenarea hartii cu zona unde era amplasat cotetul porcului si traseele de urmat pana la locul cu pricina , potentialele obstacole pe care le-ar fi putut intalni , modul de actiune in cazul in care PORCUL va opune rezistenta etc. Planul a fost intocmit urmand a se pune in executare dar , deja a intervenit prima problema si anume aceea ca PACALA nu stia sa citeasca , plus ca nu vede bine cu unul din ochi pentru ca il tine tot timpul inchis. In fine , i-a explicat ta-su prin semne si s-au apucat de treaba. PACALA a luat arcul in mana dreapta si tolba cu sageti in spate iar RACHIU era in spatele lui la aproximativ "o juma" de metru.
Au ajuns in fata cotetului si PACALA si-a pus sageata in arc , gata de atac. La semnalul lui RACHIU au deschis usa glisanta si PACALA a inceput sa trimita sageata dupa sageata in directia unde se afla PORCUL dar fara succes. Oricum s-a dat o lupta asemanatoare cu cea de la Rovine de unde cei doi au scapat putin cam
sifonati
.Au inceput conceptia unui alt plan. S-au gandit sa recurga la faza cu
PORCU' TROIAN
dar nu le-a iesit nici de aceasta data. Pierduse-ra doua lupte dar razboiul nu se incheiase. Au trecut la aplicarea planului C.S-a dus RACHIU in garaj si a adus motocicleta cu pedale , pe care o cumparase PACALA din Bucuresti. Intre timp PACALA s-a dus la cotetul PORCULUI si l-a linistit putin ca in imaginea de mai jos : A iesit si PACALA satisfacut din cotet , a incalecat pe un alt porc imprumutat de la un vecin si cu un lasou in mana s-a dus inapoi la PORCUL lui.
I-a infasurat porcului in jurul gatului unul din capete , iar la al doilea capat astepta RACHIU calare pe motor. A pornt RACHIU motoru' si a demarat in tromba cu PORCU' dupa el , scotandu-l din cotet. Abia din acel moment incepea greul. Nu aveau pe ce sa taie porcu' si s-au gandit ca cea mai buna este o usa. A plecat PACALA cam 10 km pe jos in cautarea unei usi. Dupa ce a gasit usa a pornit inapoi spre casa cu usa in spate ca in filmul de mai jos : Ajuns acasa PACALA a fost luat la injuraturi de RACHIU care abia mai tinea de PORC.S-au chinuit dupa aceea sa puna PORCUL jos pe usa cu care se chinuise PACALA.Le-au sarit in ajutor si cativa vecini (tovarasi de pahar de-ai lui RACHIU)si anume Gheorghe Futulica , Ilie Cobzarul , Mos Nichifor si clopotarul satului Vasile Mortaciune, ultimul cu o pereche de catuse , reusind in cele din urma sa puna PORCUL pe acea usa.Au incatusat porcu' si l-au legat cu sireturile de la bocancii lui PACALA.I-au facut analizele porcului ca in imaginea de mai jos :
PORCUL se zbatea din toate incheieturile si PACALA striga la el: HOOO BAAA TURBATULE !!!. Dupa ce i-a spus porcului POVESTEA LUI PACALA , a luat briceagul cu mana dreapta si l-a infipt in gatu' porcului. Nereusindu-i lovitura , pentru ca nu a luat si el un cutit , a trecut cu motocicleta peste porc lasandu-l fara suflare. Pentru parlitul porcului PACALA s-a dotat de la Bucuresti cu o lanterna dar care nu i-a fost de prea mare folos asa ca a pastrat-o ca sa faca lumina in sat pe timpul noptii caci la ei curent electric nu a existat niciodata. O noua idee i-a trecut pri cap lui PACALA si anume sa parleasca PORCUL cu foi de CEAPA stranse de la fiecare masa. A aranjat cu meticulozitate fiecare foita de ceapa in jurul porcului, dupa care a aprins un bat de chibrit si a dat foc. Focul s-a extins asa ca au sunat vecinii la 112 si au chemat pompierii. Ajunsi la fata locului cu o autospeciala , acestia au reusit sa stinga incendiul si au salvat si porcul lui PACALA.Incidentul a fost filmat de o echipa de cameramani de la o televiziune din Bucuresti. Dupa ce a fost parlit , PORCUL lui PACALA arata ca cel din imaginea de mai jos :
Dupa ce a parlit PORCU' l-a curatat cu coasa iar apa a carat cu galeata de la trei sate mai incolo. A mers de i-a venit rau si tinand cont de mersul pe care-l afiseaza ,parca calca-n strachini, va dati seama cat s-a vaitat de durere de picioare.Inainte sa-l transeze cu briceagu'au incins o "hora de zile mari" in jurul porcului care zacea intr-o balta de sange. A venit cineva si i-a soptit lui PACALA la ureche ca suletul PORCULUI bate la POARTA RAIULUI , moment in care s-a hotarat sa faca POMANA PORCULUI.
PACALA a scormonit cu lingura de lemn prin porc pentru a-i gasi ficatul, dar si pentru tovarasul lui de suferinta DISCOVERY PATEU , caruia i-a promis ca ii va prepara mancarea sa preferata si anume PATEU DE FICAT. A venit la POMANA PORCULUI si TILICA (un caine din Bucuresti), care a aterizat cu elicopterul in curtea lui PACALA , pe latura de vest a tarcului in care-si tine gainile si alte oratanii. Clopotele bisericii din sat, au batut astazi mai tare ca niciodata si la un moment dat , a aparut un sobor de preoti care i-au sfintit bucatele lui PACALA. La PACALA in familie , se pune masa in doua randuri - un rand pentru PACALA si un rand pentru restul lumii - pentru ca mananca cati toti ceilalti la un loc si tot nesatul este. Oare cat va mai dura acest chin ?? PACALA, parerea mea este, ca ar trebui sa il urmezi pe ala pe care l-ai taiat si e foarte simplu : PUI DATA DE MAINE PE CRUCE SI EJECT. Istovit, PACALA a cazut lat pe patul sau si a luat in brate URSULETUL DE PLUS cu care doarme in permanenta dar nu a apucat sa doarma decat aproximativ 1 ora dupa care si-a facut aparitia STAFIA PORCULUI pe care-l taiase si l-a umilit toata noaptea, cum ,de fapt,e umilit de toata lumea.
In zorii zilei, a plecat la Bucuresti,pentru ca trebuia sa ajunga la serviciu,iar pe tren s-a gandit cu sa-i faca porcului o statuie pe care sa o posteze in curtea lui RACHIU. Cam asa arata proiectul lui PACALA :
Eee , iata ca am ajuns si la finalul povestii , unde nu trebuie sa omit felul in care a "evoluat" PACALA de la animal la porc. Priviti cum :
POFTA BUNA PACALA !!! SPER SA NE ADUCI SI NOUA SORICI SI LUI PATEU CE I-AI PROMIS

Un comentariu:

A.H.1.N.1 spunea...

Marfa Tractor! Belea articolul. Abia astept sa vina randul lui Gaoaza!