Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

16 mar. 2011

MOŢIUNEA DE CENZURĂ A PICAT - 16.03.2011


MOŢIUNEA DE CENZURĂ A "PICAT" BOC RĂMÂNE PREMIER.

Guvernul Emil Boc rămâne la Palatul Victoria, după ce Parlamentul a respins moţiunea de cenzură pe tema Codului Muncii. USL ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a doborî Executivul. Puterea s-a abţinut de la vot, dar a rămas în sală. Au existat şi trei "trădători". Emil Boc rămâne la Palatul Victoria. Cel puţin în urma căderii moţiunii de cenzură a Opoziţiei. Angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii a determinat Opoziţia să depună o moţiune de cenzură, a opta la număr, şi să înregistreze la Parlament, în paralel, un alt proiect de modificare a domeniului muncii.

Votul la moţiunea de cenzură a Opoziţiei pe Codul Muncii, intitulată "Codul Boc -salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", s-a încheiat, cu puţin timp în urmă, doar 215 parlamentari exprimându-şi votul, sub cele 236 de voturi de care era nevoie pentru a trece moţiunea.

Rând pe rând, premierul Emil Boc, lideri ai PDL, dar şi din Opoziţie au susţinut discursuri pro şi contra Guvernului Boc.

Astfel, în timp ce în textul depus de Opoziţie se arata că această moţiune de cenzură se dorea a fi o formă de sancţionare a modificărilor aduse legii Codului Muncii pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea, cât şi la adresa acestei proceduri şi a reprezentanţilor actualei puteri, "care abuzează în continuare de angajarea răspunderii pentru a-şi impune punctul de vedere, pentru a impune legi nedemocratice şi contrare intereselor cetăţenilor români", discursul premierului amintea de însemnătatea adoptării Codului Muncii, în principal pentru a combate munca la negru.

Niciun comentariu: