Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

11 ian. 2012

GOOGLE SCHIMBĂ MODUL DE CĂUTARE


Google va împărţi rezultatele căutărilor în două secţiuni distincte. Prima secţiune va fi cea a rezultatele oferite de clasicul algoritm Google, iar cealaltă secţiune va fi cea a rezultatele bazate pe recomandările şi postările comunităţii din jurul contului tău de Google Plus.

Opţiunea va fi disponibilă utilizatorilor care sunt autentificaţi pe Google la momentul căutării, nefiind disponibilă utilizatorilor anonimi.
Schimbarea se va produce pe google.ro în aproximativ 2 săptămâni.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, în partea stângă a unor rezultate apare un omuleţ albastru. Asta înseamnă că sunt rezultate recomandate de prieteni. Acestea vor apărea mereu primele.

În partea dreaptă a paginii de căutare, veţi avea un buton cu ajutorul căruia veţi putea schimba între cele două secţiuni: rezultatele furnizate prin algoritmul Google şi rezultatele furnizate prin cercul de prieteni. În acest fel, puteţi elimina rezultatele personalizate.
Ai şi un buton pentru a vedea doar rezultatele bazate pe recomandările prietenilor. Acesta va apărea deasupra rezultatelor, după cum se vede în imaginea de mai jos.Reprezentanţii site-ului de micro-blogging Twitter au criticat însă în termeni duri decizia Google de a include în căutări rezultate legate de postările prietenilor din reţeaua de socializare Google+.

Niciun comentariu: