Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

11 ian. 2012

TWITTER ACUZĂ DECIZIA GOOGLE DE A SCHIMBA MODUL DE CĂUTARE


Reprezentanţii site-ului de micro-blogging au criticat în termeni duri decizia Google de a include în căutări rezultate legate de postările prietenilor din reţeaua de socializare Google+.
Google va oferi mai multe rezultate personalizate de căutare pentru utilizatori, oferind inclusiv conţinut Google + precum fotografii, ştiri şi comentarii care sunt postate pe rețeaua socială.

Anunţat marţi, noul serviciu "Search, Plus Your World" va afişa mai mult conţinut pentru utilizatorii Google, oferind acces la informații pe care aceştia le-au pus pe Google + sau din posturile prietenilor. Dacă cineva caută cuvântul „câine”, de exemplu, imagini cu câinii unor prieteni ar putea apărea primele în rezultatele de căutare.

Noul serviciu Google i-a înfuriat la culme pe reprezentanţii site-ului de micro-blogging Twitter. Aceştia susţin că utilizatorilor le va fi mai greu de acum încolo să găsească tweet-uri relevante pentru căutările pe care le fac.

"Timp de ani buni, oamenii s-au bazat pe Google pentru a găsi cele mai relevante rezultate. De multe ori, ei vor să afle mai multe detalii despre evenimente globale şi ştiri de tip breaking news. Twitter este o sursă vitală de informaţii în timp real, cu peste 100 de milioane de utilizatori care scriu peste 250 de milioane de tweet-uri în fiecare zi, despre orice subiect imaginabil. După cum s-a putut observa de multe ori, multe ştiri apar prima oară pe Twitter. În consecinţă, tweet-urile şi conturile de Twitter sunt de cele mai multe ori cele mai relevante rezultate. Suntem îngrijoraţi că, din cauza schimbărilor făcute de Google, tuturor le va fi mai greu să găsească aceste informaţii".

Reprezentanţii Google le-au răspuns celor de la Twitter pe Google+. "Suntem un pic surprinşi de comentariile celor de la Twitter, în condiţiile în care au refuzat să-şi reînnoiască contractul cu noi vara trecută". Twitter a refuzat atunci ca Google să indexeze toate tweet-urile, pentru că cele două companii n-au căzut de acord asupra condiţiilor sub care urma să se întâmple asta.

În schimb, Twitter are o înţelegere cu Mircosoft, care îi permite motorului de căutare Bing să indexeze tweet-urile.

Niciun comentariu: