Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

19 ian. 2012

MARŞ DE PROTEST 19.01.2012 - 10.000 DE DEMONSTRANŢI SUNT AŞTEPTAŢI LA ARCUL DE TRIUMF


Acţiunea de protest a USL, denumită "miting pentru libertate", la care sunt aşteptate să participe 10.000 de persoane, începe la ora 15.30, la Arcul de Triumf, de unde manifestanţii pleacă în marş pe Şoseaua Kiseleff, până în apropierea sediului Guvernului, unde rămân pentru miting până la ora 18.00.

Partidul Naţional Liberal, cel care a cerut autorizarea protestului, a anunţat că la marşul şi mitingul care vor avea loc joi participă 10.000 de persoane din Bucureşti şi din provincie.

Potrivit protocolului privind organizarea şi desfăşurarea protestului, între orele 14.00 şi 15.30 va fi montată o scenă pe Şoseaua Kiseleff, în dreptul sediului USL.

Autocarele care îi vor aduce pe protestatarii din provincie vor intra în Capitală între orele 14.30 şi 15.30, prin cinci puncte, respectiv: DN 1 - Fântâna Mioriţa; DN 2 - Şoseaua Colentina (Parc Plumbuita); autostrada A1 - Bulevardul Iuliu Maniu, în dreptul Metro Militari; autostrada A2 - în dreptul Real Pallady; DN 5 - Giurgiului. Participanţii vor fi aduşi cu autocarele până pe Bulevardul Kiseleff, pe tronsonul cuprins între strada Docenţilor şi Piaţa Arcul de Triumf.

Manifestanţii vor pleca în marş la ora 15.30, de la Piaţa Arcul de Triumf pe strada Şoseaua Kiseleff, până la strada Monetăriei, din apropierea Muzeului Ţăranului Român, unde până la ora 18.00 va avea loc un miting de protest.

Traficul rutier va fi restricţionat între orele 14.00 şi 19.00 pe Şoseaua Kiseleff, între Piaţa Arcului de Triumf şi Piaţa Victoriei, precum şi pe străzile care intersectează artera respectivă, excepţie făcând Bulevardul Ion Mincu, care va fi închis gradual, în funcţie de numărul de participanţi.

Banda a IV-a de pe Şoseaua Kiseleff, respectiv partea stângă a sensului de mers spre Piaţa Victoriei, va rămâne liberă, fiind banda de urgenţă pentru autospecialele de salvare, pompieri, structuri MAI, care vor folosi mijloace de sonorizare. De asemenea, este interzisă blocarea accesului auto şi pietonal la instituţiile din zonă.

Administraţia Străzilor şi Poliţia Locală Sector 1 vor monta garduri pentru a marca zonele cu resticţii de circulaţie care intersectează Şoseaua Kiseleff, iar în principalele intersecţii vor fi jandarmi şi poliţişti. Forţele de ordine vor asigura securitatea participanţilor.

Organizatorul va purta întreaga răspundere dacă participanţii se vor deplasa în altă zonă decât cea avizată, potrivit protocolului privind organizarea şi desfăşurarea protestului.

De asemenea, organizatorul este obligat să se asigure că participanţii la adunarea publică nu consumă şi nu distribuie băuturi alcoolice, păstrează igiena în zona de desfăşurare a evenimentului pe întreaga durată a acestuia, amplasând toalete ecologice. Totodată, este obligat să cureţe zona unde a fost organizat protestul şi să asigure siguranţa participanţilor la miting. Tot organizatorul trebuie să se asigure că participanţii cu vârsta sub 18 ani au acordul părinţilor pentru a participa la protest.

În plus, organizatorul asigură asistenţă medicală, prin contractare de servicii specializate, pe durata desfăşurării evenimentului şi răspunde pentru eventualele incidente produse în cadrul desfăşurării adunării publice, se mai arată în protocol.

Vânzarea băuturilor alcoolice a fost interzisă, începând de miercuri şi până luni, între orele 17.00 şi 24.00, pe distanţă de un kilometru de Piaţa Universităţii, din cauza protestelor, iar joi restricţiile vor fi extinse la Piaţa Romană, Piaţa Victoriei şi Parcul Herăstrău, în zona protestului USL.

Restricţia se aplică şi pe Bulevardul Dacia, Calea Moşilor, strada Traian şi Calea Călăraşilor din Sectorul 2.

Niciun comentariu: