Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

19 ian. 2012

MARŞUL DE PROTEST AL USL DIN 19 IANUARIE 2012 BLOCAT DE TUDOR TOMA (PDL) - VEZI INTERDICŢII

USL va organiza doar un miting la Arcul de Triumf, după ce secretarul general al Primăriei, membru PDL, a refuzat să aprobe deplasarea către Piaţa Universităţii sau Palatul Cotroceni.

PNL şi PDL au dus, ieri, un veritabil război pentru traseul pe care se va desfăşura mitingul de protest al Opozţiei. Câştig de cauză a avut PDL, care deţine Secretariatul General al Capitalei prin Tudor Toma.

Liberalii au depus la Primărie o solicitare pentru un miting şi marş de protest pe traseul Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei - Piaţa Universităţii. Primăria însă a aprobat doar un miting de protest la Arcul de Triumf. Iniţial, reprezentanţii comisiei care autorizează mitingul, condusă de secretarul general al Primăriei, Tudor Toma, au pus pe tapet varianta unui miting în Piaţa Victoriei. Motivul: liberalii nu pot ajunge până în Piaţa Universităţii, pentru că legea interzice desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte în acelaşi loc. Trebuie însă spus că manifestarea din Piaţa Universităţii, în numele căreia comisia a refuzat cererea PNL, nu este autorizată.

Liberalii au refuzat să ţină un miting doar în faţa Guvernului şi au replicat că, dacă nu se pot duce în Piaţa Universităţii, ar dori să li se aprobe un miting în faţa Palatului Cotroceni, unde nu are loc nicio altă acţiune.

Răspunsul PDL a fost invariabil: în orice altă variantă nu poate fi asigurată siguranţa mitingului. Mai mult, reprezentanţii PDL au susţinut în faţa liberalilor că au acordul primarului Sorin Oprescu pentru acest traseu.

Harta mitingului USL :

Liberalii l-au sunat imediat pe primarul general Sorin Oprescu cerându-i lămuriri. Oprescu, care este candidatul USL la Primăria Capitalei, le-a explicat liberalilor că nu are nimic împotriva marşului, dar că nu poate trece peste decizia comisiei de resort, condusă de PDL.

Până la urmă, comisia a decis să acorde o autorizaţie pentru un mitting „static" în zona Arcul de Triumf - strada Monetăriei. Potrivit protocolului încheiat între Primărie şi PNL, în cazul în care participanţii se vor deplasa în altă locaţie decât cea avizată, organizatorul va purta întreaga răspundere.

Precauţia lui Ponta



Crin Antonescu a fost deranjat că PNL nu a primit autorizaţia pentru miting şi că de la Primăria Generală s-a cerut un alt traseu. „Noi am cerut aprobare pentru un marş de la Arcul de Triumf la Piaţa Universităţii, dar cei de la PDL ne-au lăsat în aer. Ce ne-au oferit ei este, practic, jumătate de autorizaţie", a declarat pentru „Adevărul" vicepreşedintele liberal Rareş Mănescu.

În schimb, liderul PSD, Victor Ponta, a fost de părere că este posibil ca, prin rămânerea în perimetrul stabilit de autorităţi s-ar putea evita provocările.

De altfel, în ultimele zile, Victor Ponta a fost precaut în legătură cu mitingul anunţat de Crin Antonescu în timp ce liderul PSD se afla la Strasbourg. Iniţial, Ponta a afirmat că USL va lua decizia abia miercuri. Ieri, liderul PSD a confirmat participarea partidului său, dar şi-a exprimat rezervele.

„Sigur că suntem împreună, chiar dacă eu am nişte reţineri şi nişte întrebări pe care le-am discutat cu colegii mei. Nu-mi las colegii indiferent ce se întâmplă. Nici ei nu m-au lăsat pe mine, nici eu pe ei. Mergem împreună până la capăt", a afirmat Ponta.

Mobilizare din teritoriu



USL va organiza mitinguri similare şi în teritoriu. Aproximativ 1.500 de persoane au protestat, ieri, la Slobozia, în Piaţa Revoluţiei în faţa Prefecturii Ialomiţa, la un miting autorizat, organizat de USL, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

USL mizează pe 10.000 de participanţi



La mitingul de astăzi ar urma să participe 10.000 de oameni din Bucureşti şi provincie, potrivit cererii depuse la Primărie de PNL. Mitingul va avea loc între orele 15.30 şi 18.00 pe Şoseaua Kiseleff, tronsonul cuprins între Piaţa Arcul de Triumf şi strada Monetăriei. Practic, manifestanţii vor putea ocupa o zonă de aproximativ 1,5 kilometri, fără însă a o putea părăsi. În fruntea manifestanţilor ar urma să fie liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta, dar şi vicepreşedinţii celor două partide.

Niciun comentariu: