Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

19 ian. 2012

VIOLENŢE ÎNTRE JANDARMI ŞI PROTESTATARI ( POSIBIL SUPORTERI) - 19.01.2012 - 19 IANUARIE 2012


Au loc violenţe între între jandarmi şi suporterii care au rămas în Piaţa Universităţii să scandeze. Suporterii au ridicat un baraj din garduri, care a fost ulterior înlăturat de jandarmi. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene.Protestatarii sunt în mijlocul a două dispozitive de jandarmi. Cordonul de jandarmi aflat în zona dinspre Piaţa Romană a început să avanseze către suporterii din Piaţa Universităţii. ORA 23.00. Jandarmii au declanşat asaltul asupra suporterilor retraşi în zona Fântânii din Piaţa Universităţii. Mai mulţi protestatari sunt reţinuţi. ORA 23:15. Jandarmii i-au împins pe manifestanţi spre gura de metrou şi spre trotuarele de la Universitate, reuşind să elibereze Piaţa Universităţii. Cordonul de jandarmi a intervenit în forţă şi îi împinge pe protestatari către lateralele Pieţei Universităţii. Mai multe dube au ajuns în zonă, fiind pregătite să intervină.

Unii manifestanţi au fost loviţi, iar alţii s-au regrupat în zona Teatrului Naţional şi în zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură.

Conflictul a izbucnit după ce unii manifestanţi au aruncat cu garduri, pietre şi sticle în jandarmi, care au făcut uz de gaze lacrimogene. ORA 23:30. Potrivit reporterului Antena 3, Ionuţ Cristache, un tânăr a fost bătut cu bestialitate de jandarmi în Piaţa Universităţii. Agresiunea a avut loc pe trotuarul din faţa intrării în clădirea Universităţii Bucureşti.

Potrivit reporterului Antena 3, tânărul a căzut la pământ, a cerut o ambulanţă acuzând dureri grave, apoi a fost luat în primire de jandarmi care l-au târât pe caldarâm până la o dubă. Tânărul s-a agăţat de uşa dubei moment în care jandarmii l-au înconjurat şi au început să îl lovească cu bestialitate cu picioarele în stomac.

În momentul de faţă, tânărul este căzut pe trotuar în mijlocul jandarmilor. ORA 23:35 - 48 de protestatari au fost reţinuţi în urma violenţelor de joi noapte din Piaţa Universităţii.

Niciun comentariu: