Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

27 apr. 2012

VICTOR PONTA ESTE NOUL PRIM-MINISTRU AL ROMÂNIEI - 27.04.2012 - 27 APRILIE 2012


VICTOR PONTA PREMIER DESEMNAT. Noul premier desemnat, Victor Ponta, devine, la 40 de ani neimpliniţi, cel mai tânăr prim-ministru din istoria post-decembristă a României. De profesie procuror, Ponta a fost promovat în politică şi în PSD de fostul premier Adrian Năstase care l-a numit preşedinte al TSD. A fost ministru în două guverne (Năstase şi Boc 1), iar din februarie 2010, preşedinte al PSD.
Victor Ponta este noul premier desemnat al României. Asta după ce guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a căzut prin votul Parlamentului, care a aprobat moţiunea de cenzură a USL.

La 40 de ani neîmpliniţi (îi împlineşte în septembrie), Victor Ponta nu e chiar tânăr în politică.

Fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 până în 1998, iar apoi procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie - Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică; specializat în domeniul infracţiunilor economico - financiare , Ponta a fost numit în 2000 coordonator al Biroului de Combatere a Spalarii Banilor, pentru ca din aprilie 2001 să fie numit de premierul de atunci, Adrian Năstase, Secretar de Stat, Şeful Corpului de Control al Guvernului. În martie 2004 era Ministru Delegat pentru Controlul Implementării Programelor cu Finanţare Internaţională şi Urmărirea Aplicării Acquis-ului Comunitar. În 2008, Victor Ponta a revenit la Palatul Victoria într-o funcţie pe care a omis-o să o treacă în CV-ul său de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Cea de ministru pentru relaţia cu Parlamentul în primul guvern Boc PDL-PSD.

La fel de spectaculoasă e şi cariera sa în PSD acolo unde a crescut cât alţii în şapte ani, vorba poveştii. Are zece ani în rândurile social-democraţilor, find vreme de patru ani preşedinte al TSD, promovat de Năstase. În decembrie 2006 a devenit vicepreşedinte al PSD, pentru ca după pierderea alegerirlor prezidenţiale din 2009 de către Mircea Geoană (al cărui purtător de cuvânt a fost în campanie) să-l bată pe acesta în 2010 la congresul PSD şi să preia şefia partidului. Una pe care a exercitat-o până acum ferm, o dovadă fiind chiar excluderea din partid a predecesorului său, chiar Geoană.

Victor Ponta este la al doilea mandat de deputat, fiind ales în 2008 într-un colegiu din Gorj. Este căsătorit cu eurodeputata PSD Daciana Sârbu, iar socrul său, Ilie Sârbu, este liderul senatorilor PSD.

Ponta are doi copii şi este campion naţional la raly-uri alături de pilotul Edwin Keleti.
Sărac şi cinstit. Acesta e modelul clasic în PSD, tot aşa îl arată şi declaraţia de avere pe noul premier desemnat Victor Ponta.
Premierul desemnat Victor Ponta deţine două imobile şi un teren, au autoturism Mitsubishi Lancer, iar în martie 2012 a înstrâinat bunuri în valoare de 210.000 de euro unei persoane fizice.

În conturile bancare, noul premier desemnat deţine circa 20.000 de euro, având şi datorii de 33.000 de euro la o bancă. Liderul PSD a câştigat 51.000 de lei de la Camera Deputaţilor, iar soţia, Daciana Sârbu, 73.000 de euro.

Niciun comentariu: