Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

15 ian. 2012

PROTEST CU VIOLENŢĂ ÎN PIAŢA UNIVERSITĂŢII DIN BUCUREŞTI - 15.01.2012 - 15 IANUARIE 2012

ORA 21:45 - Majoritatea jandarmilor din zona Piaţa Unirii s-au întors în zona Piaţa Universităţii, conform Mediafax. În Zona Unirii au rămas câteva grupuri de jandarmi care monitorizează protestatarii prezenţi.

Manifestanţii au creat două puncte de incendiere, la distanţă de circa 50 de metri unul de celălalt. O tarabă a fost răsturnată şi incendiată de protestatari.

ORA 21:20 - Circa 150 de manifestanţi din Braşov vor să vină spre Capitală, pentru a se alătura protestatarilor din Piaţa Universităţii. Jandarmii au format un cordon pentru a le opri accesul în incinta gării.

Cei 300 de studenţi veniţi din Regie au intrat în Piaţa Universităţii. Jandarmii au format un cordon în jurul acestora.

Circulaţia în zona magazinului Unirea a fost blocată.

ORA 20:20 - Mai mulţi protestatari violenţi aruncă cu pietre şi sticle incendiare în jandarmii din zona Magazinului Cocor. Jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene.

Un angajat al Antena 3 a fost rănit în protestele de la Universitate.

Şase persoane au ajuns la spital în urma incidentelor din ultimele ore ORA 20:00 - Echipajele de scutieri au fost suplimentate în zona Spitalului Colţea. Mai multe dube de jandarmi au intrat în Piaţa Universităţii. Aceştia s-au răspândit în tot centrul Bucureştiului, până la Piaţa Unirii. Un jandarm a fost grav rănit în busculada creată. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Universitar.

Protestatarii aruncă cu pietre, petarde şi lemne în jandarmi, în zona Spitalului Colţea.

Circa 300 de tineri au pornit din Regie către centrul Bucureştiului. Aceştia poartă pancarte cu inscripţia "Mândru cã sunt huligan - Libertate pentru suporteri".
19:25 - Mai mulţi protestatari au aruncat cu pietre şi sticle incediare în jandarmi. Forţele de ordine au ripostat şi au spart grupul format în faţa Teatrului Naţional.

Jandarmii au intervenit în forţă, cu gaze lacrimogene. Ei au apelat la echipamentul de protecţie, având căşti de protecţie şi bastoane.

Aproximativ 50 de jandarmi fug după manifestanţii care au stârnit violenţele. Alţi 40 de jandarmi intervin în stradă şi refac cordonul.

19:15 - O parte din protestatari forţează cordoanele formate de jandarmi. Au fost lansate sticle incediare şi torţe. Mai multe persoane au fost rănite, inclusiv jandarmi. Unul din protestatari a fost lovit de o sticlă incendiară, dar jandarmii au sărit în ajutor. Oamenii îşi pierd răbdarea şi forţează cordoanele formate de forţele de ordine.

18:30 - Protestatarii din Piaţa Universităţii s-au adunat în faţa Teatrului Naţional dar şi pe partea opusă. Oamenii scandează lozinci împotriva regimului Traian Băsescu, cer demisia preşedintelui, Guvernului.

Traficul se desfăşoară în condiţii normale şi nu există blocaje în zonă.

La Braşov sunt circa 400 de persoane care protestează în Piaţa Sfatului. Jandarmii au fost mobilizaţi încă de la ora 17:00. Unei femei i s-a făcut rău şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

De asemenea, la Piteşti sunt 400 de persoane prezente la proteste, la Timişoara sunt 300, la Constanţa sunt 100 de persoane. 17:15 - Peste 2.000 de oameni protestează în centrul Capitalei. Jandarmii au făcut apel la calm. 400 de studenţi au anunţat că vor participa la protestele din Capitală, în această seară.

Circa 200 de persoane s-au adunat şi în Reşiţa pentru a protesta, în centrul civic al municipiului. Oamenii cer demisia preşedintelui şi Guvernului.

Mai multe zeci de persoane au ieşit în Deva şi Hunedoara pentru a protesta, pe platoul din faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara. Oamenii au pancarte pe care scrie "Jos Băsescu!". La Deva, circa 100 de persoane au ieşit în stradă.

La Focşani sunt circa 100 de protestatari care protestează în Piaţa Unirii, într-un miting spontan.
16:45 - Protestul de la Alba Iulia, la care au participat circa 300 de oameni, s-a încheiat. Oamenii s-au retras, după aproximativ două ore şi jumătate de protest.

Nu au existat incidente între protestatari şi forţele de ordine.

16:30 - Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei a declarat, în direct la Antena 3, că sunt jandarmi prezenţi în Piaţa Universităţii şi alte zone din Capitală, pentru a preveni o aglomerare de persoane.

Enache a adăugat că numărul acestora va fi suplimentat în funcţie de câţi oameni vor fi prezenţi în zonele cheie.

În Bucureşti, s-au adunat circa 300 de persoane din nou, în Piaţa Universităţii. Mai multe echipaje ale Jandarmeriei sunt prezente şi monitorizează protestele. Oamenii spun că au venit să vorbească despre nemulţumirile pe care le au, să îşi spună păsurile, fără violenţe.

Au fost montate garduri de protecţie şi există mai multe autobuze pline de jandarmi în zona Piaţa Rosetti care aşteaptă să intervină, în caz de nevoie.
La Cluj, peste 50 de persoane protestează în Piaţa Unirii, strigând lozinci împotriva preşedintelui Băsescu şi împotriva Guvernului, conform Mediafax. Printre protestatari se află şi membri ai PSD şi PNL.

Oamenii au venit cu steaguri tricolore şi pancarte pe care scrie „Te ştim chior, dar nu şi surd când strigăm salvează SMURD!”, „Băsescu şi ai lui, criminalii statului”, „Ruşine, jandarmi bucureşteni!” Protestul nu este autorizat. Jandarmii supraveghează manifestarea pentru a preveni incidentele.

La Iaşi, peste 250 de persoane se află în Piaţa Unirii pentru a-l susţine pe medicul Raed Arafat dar şi pentru a manifesta împotriva şefului statului, căruia îi cer demisia, conform Agerpres.

Sindicalişti din sistemul sanitar, pensionari dar şi reprezentanţi ai unor ONG-uri se află printre manifestanţi. Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Jos guvernul, jos Băsescu!” şi „112, salvaţi SMURD!”

Peste 100 de persoane s-au adunat şi la Deva, pentru a protesta, în faţa Casei de Cultură. Trecătorii au început să se alăture protestatarilor şi astfel s-a mărit grupul de oameni.

Niciun comentariu: