Ex4Me

Totalul afișărilor de pagină

ADSENSE

GOOGLE CĂUTARE PERSONALIZATĂ

căutare personalizată

31 mar. 2008

1 APRILIE , ZIUA IN CARE TREBUIA SA SE NASCA PACALA


Stateam acu' cateva zile si ma gandeam la PACALA si la faptul ca nasterea sa a avut o intarziere de 2 zile. Nu stiu , de fapt , ce s-a intamplat atunci , probabil , avand picioarele strambe nu a reusit sa iasa la data stabilita de RACHIU (ta'-su) si anume in ziua de 1 APRILIE.Pentru PACALA , ziua de 1 APRILIE , supranumita si ZIUA PACALELILOR , reprezinta acea zi din an care-l defineste si in celelalte 364 de zile ale anului(365 in cazul unui an bisect).Pentru PACALA , ca sigur nu stie , anul bisect este anul in care luna februarie are 29 de zile in loc de 28 iar , per total , anul are 366 de zile fata de 365 cum are un an normal , fenomen ce are loc odata la 4 ani. Anul 2008 este un an bisect ,si , in consecinta , anul acesta vei fi mai prost cu inca 1 zi(24 h) fata de anul trecut. Acum , ca tot am pomenit de PACALA , vreau sa-i urez un sincer "LA MULTI ANI!" si , de ce nu , sa-l depaseasca pe regretatul George Pruteanu la folosirea corecta a limbii romane , atat scris cat si vorbit. Sper din tot sufletul , sa manifeste un interes deosebit pentru cadoul ce-l va primi de ziua lui , acesta fiind inceputul lui PACALA de a-si imbogati vocabularul si de a-si largi orizontul cunoasterii lingvistice. Sa mai zic cate ceva si despre ziua de 1 APRILIE ca de PACALA nu mai am chef. Supranumita si ZIUA PACALELILOR, 1 APRILIE este alaturi de 1 IUNIE , una dintre zilele preferate ale copiilor, care incearca in fiecare an sa isi pacaleasca parintii , profesorii si , bineinteles prietenii. Pentru cei cu simtul umorului dezvoltat si cu un gust deosebit pentru farse, ziua de 1 APRILIE este un prilej foarte bun de distractie. Pentru cei cu multi "dusmani" sau prieteni glumeti, s-ar putea sa fie mai degraba o zi in care sa nu isi doreasca sa iasa din casa. PACALA , tu vei iesi din casa ??? O sa iesi ca nu ai incotro...

30 mar. 2008

ZIARISTII COTIDIANULUI ATAC SUNT MAI AGRAMATI DECAT PACALA


Pe prima pagina a ziarului ATAC din data de 31.03.2008 este un articol despre Elena Basescu care se intituleaza asa:"ELENA BASESCU I-A POLITICA LA BAIONETA". Eu nu cred ca a fost nicio greseala din partea celor care au scris articolul ci astia sunt chiar analfabeti. Ce pretentii sa mai am de la PACALA , daca niste ziaristi , care se presupune ca au ceva studii , fac asemenea greseli. Acum sa spun si unde e greseala ca sa stie si PACALA. Corect trebuia sa scrie "ia politica la baioneta" pentru ca vine de la verbul "a lua". PACALA , fii fericit ca mai exista si alti agramati!!! (si inca la ce nivel...)

BASESCU A FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT RUTIER


Basescu a fost implicat intr-un accident rutier minor astazi dupa-amiaza in centrul Capitalei. Basescu se afla singur in masina personala , un ww golf si a lovit doua masini. Presedintele nu a fost ranit, a anunţat singur la Politie accidentul si s-a prezentat apoi la sectia de Accidente Usoare unde a fost amendat. Din declaratiile sale a reiesit ca in momentul accidentului se uita la balconul primarului general si nu a vazut ca automobilul din fata sa a actionat pedala de frana. Pai cum draq sa vada daca priveste ca PACALA cu un singur ochi???(vezi foto)Cu un ochi se uita la balconul primarului si cu cel de-al doilea nu vede. Se uita cu un ochi la slanina si unul la maslina. Iata ce a declarat:


Culmea ironiei , tot astazi si pampalaul de Mircea Geoana a fost implicat intr-un accident rutier pe undeva pe langa Ambasada Chinei , dar acesta a fost lovit de un sofer care nu a pastrat distanta regulamentara.


George Pruteanu va fi inmormantat astazi, la ora 13:00, la Cimitirul Bellu din Capitala. Trupul neinsufletit al criticului, publicistului şi politicianului George Pruteanu a fost depus ieri in rotonda Muzeului National al Literaturii Romane.
Sute de oameni carora George Pruteanu le-a spus fie si o vorba sunt asteptati sa-i aduca prestigiosului publicist un ultim omagiu. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!

29 mar. 2008

ROMANII SUNT INDEMNATI SA PARTICIPE LA EARTH HOUR ASTAZI INTRE ORELE 20:00 SI 21:00


Stingeti lumina!!! Milioane de persoane din cel putin 24 de orase ale lumii vor stinge electrocasnicele si lumina astazi, in intervalul 20.00-21.00. Si romanii pot participa la aceasta actiune. Tot ce trebuie sa faca este sa se alature acestei initiative care are loc in intreaga lume pentru a trage un semnal de alarma in privinta incalzirii globale. Toata lumea poate participa la eveniment doar prin stingerea luminilor din case si intreruperea alimentarii tuturor aparatelor electrocasnice, pentru a transmite un mesaj puternic despre necesitatea luarii unor masuri reale impotriva incalzirii globale. La 31 martie 2007, locuitorii orasului Sydney au oprit pentru o oră tot ceea ce consuma energie electrica in casele lor.
Australienii au incercat astfel sa atraga atentia intregii lumi asupra electricitatii, considerata a avea cea mai mare "contributie" la incalzirea globala. Mai mult de 2,2 milioane de locuitori ai orasului Sidney si 2.100 de firme au intrerupt pentru o ora tot ceea ce consuma electricitate , ceea ce a condus la o economie de 10,2% a energiei in intregul oras. IATA SI TRAILER-UL DE PREZENTARE A ACTIUNII EARTH HOUR PRELUAT DE PE YOUTUBE:

TRAFICUL DIN CAPITALA A FOST UN COSMAR PENTRU SOFERI DATORITA SIMULARII PENTRU SUMMITUL NATO


Astazi 29.03.2008 la ora 12.30 a inceput repetitia generala pentru summitul NATO ce va avea loc in Bucuresti incepand cu data de 2 aprilie. Simularea a generat insa haos in traficul bucurestean, in special la iesirea din Capitala, pe DN1. Soferii nu au inteles cat este de importanta aceasta repetitie generala iar traficul in nordul Capitalei a fost blocat. Trei curse care trebuia sa decoleze de pe aeroportul Henry Coanda si-au intarziat plecarea deoarece membrii echipajului nu au reusit sa ajunga la timp la aeroport.

SE TRECE LA ORA DE VARA



Romania trece la ora oficiala de vara. Astfel, la noapte vom da ceasurile cu o ora inainte. Ziua de 30 martie va avea numai 23 de ore, adică ora 03:00 va deveni ora 04:00.
In Romania, ora de vara a fost introdusa pentru prima data in 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vara a fost insa suspendata. Ea a fost reintrodusa în 1979.
In prezent, schimbarea orei se face in fiecare an, in ultima duminica din martie si ultima duminica din octombrie, iar scopul este eficientizarea consumului de energie.

INEVITABILUL S-A PRODUS , STEAUA A CASTIGAT CU 3-0 DERBY-UL CU RAPID


Astazi in jurul orei 02:00 s-a decis soarta meciului Steaua - Rapid. Echipa din Ghencea a castigat la "masa verde" cele 3 puncte puse in joc si , mai mult decat atat ,feroviarii au fost amendati cu 50 de milioane. Se pare ca spaga pe care a dat-o Gigi Becali a fost destul de consistenta. Rusine !!! In orice caz , era de asteptat ca acesta va fi verdictul. Doar nu credeati ca nasul isi va supara finul . Parerea mea este ca , o solutie echitabila ar fi fost rejucarea partidei la care sa se adauge amenda si eventual cateva jocuri fara suporteri. Intrebarea pe care doresc sa o adresez lui "JIJI" ar fi urmatoarea : " Unde iti sunt razboinicii bai oierule ???" Mai mult ca sigur a venit Arabela cu inelul fermecat si i-a transformat in cersetori. Avem un fotbal de kkt. Rusine sa le fie atat celor din comisie care au anchetat cazul cat si celor de pe teren care nu au dovedit ca sunt barbati. De razboinici nici nu se mai pune problema...

S-A STINS DIN VIATA OPUSUL LUI PACALA



In seara de joi 27.03. 2008 , s-a stins din viata , la numai 61 de ani , cunoscutul lingvist GEORGE PRUTEANU , in urma unui infarct miocardic. Odihneasca-se-n pace !!! Datorita vastelor sale cunostinte lingvistice , a fost cunoscut de un cerc mai restrans , drept opusul lui PACALA. Acum sigur o sa intrebati : " cine mai e si PACALA asta ???" E greu de spus in cuvinte cine e PACALA dar am sa incerc sa fac o scurta descriere a personajului fara niciun fel de menajamente. PACALA este un taranoi analfabet , care vorbeste agramat si in timpul somnului cand viseaza "articolul hotarat" , un zgarie-branza care se duce in complexul comercial Europa sa-si cumpere costum de firma (Armani) pentru nunta , un prostalau care in loc sa pronunte "claxon" zice "clanson" , un lake flausat care s-a dus la Flanco sa-si ia camera video digitala crezand ca e camera de locuit , un individ care poceste non-stop limba romana folosind tot felul de expresii pe care nici aia de la el din sat nu le folosesc , un pampalau care , atunci cand s-a suit pentru prima oara in lift si a vazut atatea butoane , a crezut ca s-a suit intr-o nava spatiala si , mai mult decat atat , chiar a intrebat pe care buton apasa ca sa plece si el pe Marte si multe altele pe care , daca le-as scrie , ar rade si curcile. Acum , daca s-a stins din viata GEORGE PRUTEANU , poate , de acolo din cer , ii va calauzi drumul lui PACALA spre cultura si il va indupleca pe acesta sa invete gramatica limbii romane

26 mar. 2008

ILIESCU SI VANGHELIE , DOI CIOBANI SUBTERANI


Liderii PSD n-au luat nicio decizie In privinta candidatului pentru Capitala. Mai mult, sedinta de luni a social-democratilor a fost una cu scantei. In Biroul Permanent, Marian Vanghelie(care este el...) si Ion Iliescu si-au reprosat ca nu sunt niste autentici oameni de stanga.
Astfel, Vanghelie ar fi criticat sprijinul pe care presedintele de onoare il afisează pentru Sorin Oprescu, iar Iliescu l-ar fi acuzat pe primarul sectorului 5 ca are o avere nejustificata si ca face pomeni electorale.
Situatia candidatului pentru Primaria Capitalei va fi lamurita dupa Summitul NATO, in Comitetul Executiv National. Protagonistii au sustinut dupa sedinta ca nu au discutat despre candidatul pentru Bucureşti. Tonul declaraţiilor a trădat insa nervozitatea.

25 mar. 2008

CSAT A DECIS RIDICAREA NIVELULUI DE ALERTA TERORISTA


Nivelul de alerta terorista pe teritoriul Romaniei a fost ridicat astazi de la precaut (albastru) la moderat (galben). Acesta este al treilea nivel din cinci posibile si presupune activarea unor masuri speciale de colaborare intre institutiile statului. Decizia a fost luata in sedinta CSAT de astazi, la propunerea SRI. Reuniunea a fost prezidata de Traian Basescu, principalul subiect fiind legat de masurile de securitate în perioada summitului NATO de la Bucureşti.
Gradele de alerta terorista sunt:
CRITIC (rosu) - Informatiile disponibile si evenimentele recente evidentiază ca exista un risc iminent de producere a unor atentate.
RIDICAT (portocaliu) - Informatiile disponibile si evenimentele recente evidentiază ca exista un risc semnificativ de producere a unor atentate teroriste si se estimeaza ca un atentat este probabil.
MODERAT (galben) - Informatiile disponibile si evenimentele recente evidenţiază ca exista risc general de producere a unor atentate teroriste si se estimeaza ca un atentat este posibil.
PRECAUT (albastru) - Informatiile disponibile si evenimentele recente estimează existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist.
SCĂZUT (verde) - Informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza ca un atentat este putin probabil
.

ACCELERATORUL 9800 GX2 DE LA NVIDIA CATALOGAT CA FIIND CEA MAI RAPIDA PLACA VIDEO , ESTE DISPONIBIL SI IN MAGAZINELE ONLINE DIN ROMANIA


Cea mai rapida placa video semnata de NVIDIA este accesibila şi în magazinele online din Romania. Acceleratorul 9800 GX2 a fost lansat oficial la sfarşitul săptamanii trecute.
Placa video are două iesiri, DVI-DL (una si cu HDMI) si S-Video, si poate fi folosita şi intr-un PC multimedia. Imaginile HD sunt randate prin intermediul tehnologiei Pure Video HD. Pentru a intra in trendul de ecologizare, sistemul are posibilitatea reducerii consumului de curent în functie de necesarul de performanta.
Pretul cu care poate fi achizitionat un astfel de accelerator variază în jurul sumei de 1900 RON.

ATAC TERORIST ESUAT DIN PROSTIA CELUI CE L-A INITIAT


Un atac terorist a avut loc intr-un parc din capitala unei tari si s-a soldat cu moartea celui ce l-a initiat. Pampalaul , ca altfel nu ii pot spune , desi avea o oarecare experienta fiind chiar liderul "BROASTELOR AL-QUAEDA" , nu a comandat atacul , cum ar fi facut orice lider adevarat , ci a decis sa atace de unul singur. Initial acesta a vrut sa atace broastele si mormolocii care convietuiesc in lacul din imagine si eventual sa ia si ceva ostatici , cel mai mult fiind interesat de teritoriu si de broastele ce reprezinta "sexul frumos". Greseala cea mare a fost ca s-a aruncat din avionul personal fara parasuta si datorita acestui fapt atacul nu a mai avut loc. Asupra sa , desi s-a imprastiat pe o raza de cateva sute de metri , au fost gasite cartea de identitate a acestuia si un pachet cu carti de vizita pe care scria "BROTACU' BLOGGER". In urma cercetarilor efectuate a fost identificata persoana iar ramasitele trupului , gasite in mai multe colturi ale parcului , au fost adunate la un loc , ulterior hotarandu-se sa fie folosite in scop experimental. Imaginea a fost surprinsa de un fotograf amator ,inainte cu o secunda de impactul teroristului cu solul.

24 mar. 2008

"STAPANUL BELELELOR" CU ADRIEAN VIDEANU IN ROLUL PRINCIPAL


Desi campania electorala nu a inceput , democrat-liberalii nici macar nu si-au anuntat oficial candidatul la functia de primar al capitalei , pe YouTube a aparut un filmulet ce se intituleaza "Stapanii belelelor - Parcul Bordei " o parodie , parerea mea , foarte reusita , dupa "Stapanul Inelelor". Primarul general Adriean Videanu este dur atacat pentru taierile masive de copaci din parcul Bordei. In filmuletul pe care il puteti vedea pe internet, cei care doresc distrugerea parcului Bordei, Marian Vanghelie (care este el...), Traian Basescu si Razvan Murgeanu, sunt infatisati ca forte ale raului, orci, iar primarul Bucurestiului, Adriean Videanu, este personificat ca Saruman, al doilea in ierarhia fortelor raului. Pe locul parcului Bordei, Saruman, alias Videanu, isi construieste o imensa fabrica de borduri, ce urmeaza sa fie vandute in Capitala, dupa ce a defrisat mii si mii de copaci. Eu stiu ca "romanul e frate cu codrul" nu frate cu bordurile . Poate gresesc ,dar daca fiecare cetatean cu drept de vot ar vrea sa realizeze situatia in care a ajuns Romania cu asa reprezentanti ,ar fi ceva . In cele ce urmeaza am postat si filmuletul :

23 mar. 2008

PACALA CU HERPES LA BOT


PACALA , prostul nostru , nici macar nu termina bine o gafa ca imediat comite o alta. De aceasta data , nu mai este vorba nici de greseli gramaticale si nici de cumpararea unor toale "de firma" din complexul comercial Europa , ci despre faptul ca i-au iesit niste buboaie la bot , fapt care m-a determinat sa-i zic BUBILA. Daca te uiti la botul lui , nu poti vedea altceva decat un vulcan care erupe devastandu-i buzele sau locul unde a explodat o grenada ofensiva. Stau si ma gandesc la cat de chinuit trebuie sa fie saracu'. Dupa ce ca usa pe care o tine in permanenta in spate este exagerat de grea , acum o alta povara il apasa si anume sa care cu ajutorul buzelor un vulcan. Problema mai nasoala este ca i-a dat si lui MOLOZ dar la acesta herpesul a atins inaltimea unui deal. Cred ca taranoii "si-au luat limba-n gura" iar acum cica au baut apa unul dupa altul. Auzi PACALA , oare nu tu esti PASIVU'??? Nu cumva poreclele care ti se potrivesc domniei tale , le pui altora care nu au nicio legatura ??? Vedeti ca daca aude GAOAZA va fi vai si amar de poponetele voastre. Asta nu accepta sa-i fie luat primul loc si mai ales de doi incepatori. Acum , daca tot v-ati facut de kko si va stie o tara intreaga , am apelat la niste medici naturisti sa va dea un tratament pentru "buboaie" si toti au zis ca tratamentul dureaza cateva zile si consta in : ungerea zonei cu zeama de clitoris de trei ori pe zi , din 6 in 6 ore sa stropiti puternic zona cu pisat de fata mare ,tapetati bine zona cu excremente (puteti lua si unul de la altul ca nu e nicio problema)si fara contact sexual timp de 5 zile . Lasand gluma la o parte , am gasit remedii naturiste pentru combaterea herpesului si prevenirea aparitiei acestuia :

Repaos fizic de 1-2 zile mai ales la cei cu imunitate scazuta, la cei aflati in convalescenta dupa alte boli, la cei bolnavi sau la copii.

Alimentatia va fi formata din cat mai multe legme si fructe proaspete, in special cele bogate in vitaminele A, C si E. In primele zile de boala sunt excluse alimentele care contin grasimi caci ele grabesc aparitia eruptiei.

Fumatul este exclus pe toata durata puseului eruptiv.

Se beau infuzii din plante medicinale (urzica, patlagina ingusta, revent etc). Infuziile se fac cu o lingurita planta la o cana cu apa. Se beau doua cani pe zi, incet, inghititura cu inghititura. Se mai recomanda infuzii de amestecuri de plante, doua cani pe zi: radacina de stejar, musetel, salvie si sulfina in parti egale sau urzica, rozmarin, patlagina si fumarica in parti egale.

Tinctura de galbenele, 20 picaturi, de trei ori pe zi.

Se unge locul de aparitie al herpesului cu alifie de galbenele, alifie de roinita, alifie de propolis sau ulei de sovarf.

Se pun comprese si tamponari cu decoct de brusture sau infuzie de musetel. Se mai recomanda comprese cu argila rece.

In cazul herpesului localizat la buze, se poate unge locul afectat cu albus de ou batut spuma (de trei pana la sapte ori pe zi).

In cazul herpesului genital se fac spalaturi cu frunze de nuc sau cu pelin si tamponari de mai multe ori pe zi cu suc de lamaie sau otet de mere si miere.
Puteti incepe tratamentul , si va doresc INSANATOSIRE GRABNICA !!!

REZULTATELE EXTRAGERII LOTO 6/49 DIN 23.03.2008


Numerele castigatoare la extragerea de astazi 23.03.2008 , sunt : 23 , 1 , 30 , 6 , 20 , 46. La noroc numerele sunt :3096683

22 mar. 2008

GELOZIA , O BOALA INCURABILA DE CARE SUFERA 4 CLONTI DE CATIVA ANI


Acest taranoi care se lauda ca face sex in fiecare zi , dar de fapt o vede pe "neagra" doar in ziua de salariu si in ziua imediat urmatoare , dupa ce ca e urat cu patima , mai e si gelos. E atat de prost incat nu-si da seama de faptul ca orice femeie , daca vrea sa "isi rupa conserva" , o face cu voia sau fara voia celui de langa ea sau chiar cu el de mana. Voi face , in cele ce urmeaza , o prezentare a notiunii de gelozie si a urmarilor grave pe care aceasta le poate produce in cadrul unei relatii , astfel incat , poate intelege si pampalaul de 4 CLONTI ca modul josnic in care se manifesta nu duce la niciun rezultat bun. Cum se manifesta ??? E greu de povestit si mi-ar lua o zi intreaga sa scriu , asa ca ma rezum la doar cateva elemente. In primul rand , el si-a facut abonament la zapp cu 1000 de minute gratuite si cat este la serviciu suna de mai multe ori gasind o gama variata de motive pentru a-si justifica apelurile respective. De fapt , el mai mult vorbeste la telefon decat munceste negandindu-se ca i-ar putea face probleme la serviciu si persoanei de la capatul celalalt al firului. In al doilea rand , daca nu vorbeste la telefon , se gandeste la persoana cu pricina , citindu-i-se pe fata teama ca "ceva" s-ar putea intampla. Tot timpul este tacut si asta denota faptul ca este o persoana nesigura si cu foarte putina incredere in propriile forte. Si cand musca din submarin (vezi foto) are aceeasi privire. I-am pus banda ca sa nu va speriati. Manifestarile lui seamana mai degraba cu cele ale unui bolnav de schizofrenie paranoida severa. Daca nu se trezeste la realitate , exista posibilitatea sa aibe nevoie de o internare intr-un spital de boli neuro-psihice. Despre el nu mai scriu ca nu are rost , ci voi scrie cate ceva despre boala de care sufera si anume despre gelozie. Gelozia se situeaza undeva intre emotie, stare de spirit si sentiment. Deseori apare brusc, sub forma unui atac, insotit de transpiratie, inrosirea fetei si batai accelerate ale inimii. Gelozia are intensitate variabila si poate fi de-a dreptul patologica. Unele persoane sufera doar gandindu-se ca partenerul lor - pe care il considera un soi de proprietate personala - se poate simti bine si de unul singur.
Gelozia se naste din nesiguranta si se hraneste cu temeri. Cine sufera de aceasta "boala" e, mai intai de toate, nesigur si cu putina stima fata de propria persoana. Mai mult decat atat, persoanele geloase sunt in multe cazuri frustrate si nemultumite de viata lor si cauta in celalalt un raspuns la propria nefericire. Ar dori sa-l aiba complet, sa-i gestioneze viata pentru a gasi in el satisfactia propriului gol interior.
Ideea ca gelozia e o dovada de dragoste este falsa si deseori duce la suportarea unor situatii dificile. Cel putin pana cand victima se simte sufocata si pune piciorul in prag. Si asta din cauza ca persoanele foarte geloase ajung sa-si considere partenerul o proprietate personala, negandu-i libertatea. Iar libertatea reciproca e primul element de iubire sanatoasa si matura.
Gelozia ocazionala este fireasca si chiar poate ajuta o relatie sa supravietuiasca, insa daca aceasta devine intensa si irationala, poate fi distrugatoare. Toti am trecut prin experienta aceasta macar o data in viata noastra, insa motivul pentru care suntem gelosi si seria de sentimente prin care trecem s-ar putea sa difere de la o persoana la alta.
Psihologii spun ca gelozia este o reactie complexa la observarea unei amenintari a valorii sau calitatii unei relatii. Spre deosebire de invidie, gelozia implica intotdeauna teama pierderii partenerului sau impartirii acestuia cu o terta persoana. Gelozia este o "reactie complexa" deoarece implica o gama larga de emotii, ganduri si atitudini.

Emotiile obisnuite pot fi: durere, manie, furie, tristete, invidie, teama, mahnire si umilinta.
Gandurile includ: resentimente, invinovatire, comparatii cu rivalul(a), ingrijorarea fata de propria imagine si autocompatimire.
Atitudinile pot fi:stare de slabiciune, tremurat si transpiratie abundenta, analiza permanenta si cautarea unor reasigurari, actiunile agresive si chiar violente care pot duce la crime pasionale.

Cum poate gelozia sa protejeze iubirea

In relatiile in care sentimentul de gelozie este bland si ocazional, acesta le va reaminti partenerilor sa nu se complaca intr-un cuplu comod. Gelozia ii poate incuraja pe parteneri sa se aprecieze reciproc si sa faca acest efort constient de a-l asigura pe celalalt de valoarea lui (ei).

Gelozia intensifica emotiile, dragostea va deveni mai puternica, iar actul sexual va fi mai pasional. In cantitati mici si usor de controlat, gelozia poate fi o forta pozitiva intr-o relatie. Insa atunci cand aceasta devine intensa si irationala, povestea este cu totul alta.

Cum poate gelozia sa distruga iubirea

Uneori sentimentul de gelozie depaseste anumite limite. De exemplu, atunci cand un barbat face o scena penibila la o petrecere doar pentru ca sotia acestuia a acceptat invitatia la dans a unui vechi prieten. Sau, cand 4 CLONTI devine exagerat de gelos din cauza faptului ca la locul de munca al partenerei, seful acesteia este un el si nu o ea cum ar fi vrut taranoiul.

Genul acesta de reactii va crea o anumita constrangere in viata de cuplu, facandu-l pe unul dintre parteneri sa se simta ca si cum in permanenta ar calca pe oua ca sa evite o reactie de gelozie. Partenerul gelos, fiind foarte atent la problema lui, va oscila intre auto-invinovatire si justificare.

Daca esti gelos

Ca sa preintampini sentimentul de gelozie este nevoie de multa rabdare si multa munca. Daca simti ca gelozia ta isi are radacinile in copilarie, atunci s-ar putea sa ai nevoie de un psihoterapeut. Daca ai trecut de curand printr-o relatie nefericita, atunci este necesar sa incerci sa depasesti mai intai aceasta problema. Iata cateva lucruri pe care le poti face:

- Fa-ti mai intai o verificare obiectiva - analizeaza cu atentie toate acele lucruri care iti declanseaza gelozia si intreaba-te cat de reala este amenintarea pe care o simti. Ce dovezi concrete ai care iti indica faptul ca relatia ta este in pericol? Gandeste-te la reactiile pe care le ai atunci cand esti gelos - reuseste atitudinea ta sa imbunatateasca situatia sau dimpotriva?

- Foloseste discutia pozitiva cu tine insuti - cand incepi sa simti furnicaturile geloziei, aminteste-ti faptul ca partenera ta te iubeste, te intelege si te respecta. Spune-ti ca esti o persoana iubita si ca nu se intampla nimic rau in jurul tau.

- Cauta reasigurari - una din cele mai bune modalitati de a combate gelozia este sa-i ceri partenerei sa-ti reconfirme dragostea ei. Nu trebuie sa devii cicalitor sau sa faci pe grozavul, insa trebuie sa-ti impartasesti sentimentul de nesiguranta pe care il incerci si sa-i ceri sa depasiti impreuna aceasta problema.

Convietuirea cu un partener gelos

Convietuirea alaturi de un partener gelos poate fi extrem de epuizanta. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa usurezi sentimentele de gelozie ale partenerului(ei).

• Priveste problema dintr-un unghi diferit - nu uita ca gelozia este un semn de iubire. Daca partenerul(a) ta(u) nu da importanta relatiei voastre, nici nu ar trebui sa aveti o astfel de problema. Decat sa incerci sa te aperi, mai degraba incearca sa fii intelegator(oare) si sa-i oferi suport partenerului(ei).

• Verifica-ti comportamentul - daca exista unele atitudini care ameninta sa-i declanseze partenerului(ei) tau(le) sentimentul de gelozie si pe care le poti schimba, atunci schimba-le! Si asta in cel mai scurt timp, inainte ca situatia sa ia amploare. Limiteaza-te la intelegerile pe care le-ati facut si evita sa faci promisiuni pe care nu le poti respecta.

• Castiga-i partenerului(ei) increderea - fii sigur(a) ca folosesti orice ocazie pentru a-i spune acestuia(eia) cat de mult il (o) iubesti si ca nu ai vrea sa fii cu nimeni altcineva. Fa-i cat mai multe complimente si discutati despre minunatul viitor care va asteapta impreuna.
Cam atat despre gelozie dar mai am de adaugat ceva...Auzi bah, EL FUTADORE DE ROMANIA , oare nu cumva din cauza lipsei de pasarica s-a dezvoltat in tine sentimentul asta de gelozie ??? Banuiesc ca , daca o aveai pe "neagra" la discretie atunci dispareau si scenele de gelozie deoarece stiai ca "tu esti titularul" , dar pana atunci...

20 mar. 2008

STEAUA S-A IMPUS CU SCORUL DE 3-0 IN DERBY-UL CU RAPID


Steaua a castigat derby-ul etapei cu scorul de 3-0 impotriva celor de la Rapid , gratie arbitrului Alexandru Deaconu care a oprit meciul dupa ce din tribune au fost aruncate diferite obiecte. Pana in momentul opririi jocului , Rapid conducea cu scorul de 1-0. Mai mult ca sigur , patronul Stelei , Gigi Becali a apelat din nou la "jocuri murdare" aruncand din buzunare sume importante pentru a castiga meciul. Pacat ca se mai intampla astfel de lucruri in fotbalul romanesc. Rusine !!!

19 mar. 2008

PACALA AFACERISTU'


Scoală-te din somn, băiete, când de ziuă s-a crăpat,
Du la iarbă pe Joiana, să ţi-o duci la adăpat!...
Uite-o! vrea să intre-n holdă... n-o lăsa la grâu... aleargă!
Noaptea: vezi, din bătătură, vrun om rău să nu ţi-o şteargă?
Trebuia, şi zi şi noapte, slugă, păzitor să-i fie.
Nu era făcut el însă după d-astea să se ţie!
"Să mă zbucium eu atâta, pentr-o vacă?... Până când?...
Şi de ce, la urma urmei?... Ia mai bine hai s-o vând!
Să mă scap!..."
Aşa Păcală, hotărându-se-ntr-o zi,
Îşi luă de funie vaca, şi-nspre târg cu ea porni.
De acasă, -n zori de ziuă, el plecă pe vreme bună,
Dar l-amiazi, printr-o pădure, îl ajunse o furtună;
Nori de plumb într-o clipită au cuprins tăria toată,
Vântul clătina copacii, mai din rădăcini să-i scoată.
"Unde să mai merg acuma pe o vreme-atât de grea?
Pân' la târg, e cale încă!" băietanul se gândea.
Vede un stejar alături... nalt! cu trunchiul scorburos.
"Ia să mă opresc oleacă sub acest copac stufos..."
Şi, legând-o pe Joiana de-a stejarului tulpină,
El îşi lasă jos, pe iarbă, trupul dornic de hodină.
Stă ce stă culcat, cu mâna căpătâi, şi-adoarme dus...
Fulgere brăzdau tăria. Vântul vâjâia pe sus.
Clătinat de vânt stejarul, îndelung a scârţâit.
Lui Păcală-n somn, copacul, îi părea c-ar fi vorbit.
Şi: — Aud?... ce-ai spus? îi zice, iute capul ridicând,
Este de vânzare vaca — tu mă-ntrebi — şi cum o vând?
Ai ghicit!... E de vânzare!... Să o cumperi, dacă vrei,
Nu-ţi cer mult pe ea, stejare... numai: şaptezeci de lei.
Vântul, care-şi domolise puţintel a sa mânie,
Prinde-a bate iar prin ramuri, parcă şi mai cu tărie.
Scââârţi! făcu din nou stejarul. Iar Păcală: — Nu vrei, hai?
Şaptezeci de lei e prea mult? Numai patruzeci îmi dai?
Dă-mi-i!... na-ţi-o şi cu-atâta!
Dar copacul, iarăşi: Scaaarţi!
— Ce? Parale n-ai acuma? Să te-aştept, zici, până marţi?
Bine, nu e lucru mare... Până marţi... te-ngăduiesc!
Numai, vezi, la ziua asta, banii gata să-i găsesc.
Mă-nţelegi? Să n-avem vorbe! Şi-acolo-n pădurea deasă
Sub stejar lăsându-şi vaca: "Bun rămas!" porni spre casă.
Fraţii-i, cum îl văd că vine: — Unde-i vaca?
— Iac-am dat-o.
— Cui? Cu ce preţ?
— În pădure, un stejar mi-a cumpărat-o.
Patruzeci de lei pe dânsa o să-mi deie, marţi, mi-a zis...
— Cum? Ce spui? Eşti beat, măi frate? Sau ne iei pesemne-n râs!
— Dacă nu vreţi, nu mă credeţi! le-a răspuns el liniştit.
— Tii!... cei doi se minunează. E nebun... s-a mântuit!
Om cu mintea-ntreagă poate astfel de prostii să facă?
P-aşteptare — auzi! — să vândă, cui? unui stejar, o vacă!
Trasu-ne-ai pe sfoară zdravăn, mai deunăzi, la-mpărţeală,
Dar acuma cu vânzarea... o păţişi şi tu, Păcală!
Şi pe când vorbeau cam astfel cei mari, în a lor privire
Se zărea lucind o rază de nespusă mulţumire.
Dânsul... ce să zică? Tace. Apoi marţi, în zori de zi,
C-un topor în mână, haide! spre pădure-ntins porni.
Când ajunse la stejarul unde vaca şi-o lăsase
Funia doar acolo, ruptă... Vaca?... nicăieri. Plecase!
— Ei, stejare, banii, iute!
Ci stejarul, iarăşi: Scaaarţi!
— Vasăzică, nici acuma n-ai parale? Marţi? Tot marţi?!
Ira!... ştii ce? Hai, mai treacă, până marţea care vine.
Dar de nu te ţii de vorbă nici atunci, o paţi cu mine!
Marţea următoare însă, când s-a dus din nou să-i ceară,
Scaaarţi! făcu din nou stejarul.
— Cum?... nici astăzi?... marţi vrei, iară?
A, copacule nemernic!... ia stăi, că te-nvăţ eu minte!
Ştiu că nu mai porţi cu vorba, tu, pe nimeni d-azi nainte.
Şi zicând acestea, trage-i!... cu toporul ascuţit,
Arde-l!... până când stejarul... la pământ s-a prăbuşit.
Iar atunci, la rădăcină, ochii când şi-i aţinteşte,
Colo-n scorbura-nnegrită, jos, Păcală... ce zăreşte?
O căldare... Şi-n căldare? Ha-ha!... ce de bogăţie!
Sfinte Doamne! Numai galbeni! Preţuiau... o-mpărăţie.
— O-lio-lio! a zis flăcăul. Vezi, bătrâne putregai,
Ce de bani aveai? şi totuşi îmi spuneai mereu că n-ai!
Mă făcuşi s-alerg p-aicea de atâtea ori degeaba!
Îţi plăcea să strângi avere înşelând, se vede treaba.
Prinse-apoi, cu mâna plină galbenii a-i vântura
— Uite-acuma... preţul vacii, am de unde mi-l lua!
Ş-a luat... comoara toată? Aş! luă doar banii săi,
Cât avea să ia pe vacă: tocmai patruzeci de lei.
Îi vârî-n chimir pe urmă... — Bun rămas! grăi voios
Şi plecă, lăsând acolo ceilalţi bani grămadă jos.

16 mar. 2008

CASA DE MODA "PACALA"


S-a deschis Casa de Moda "PACALA" in Bucuresti. Patronul este un taranoi de prin Turnu Magurele judetul Teleorman care si-a vandut oile ' vacile si caprele ca sa-si deschida aceasta mica afacere. In urma unui interviu , in care , bineinteles , a inceput prin cuvintele "Yo , sunt Yo, PACALA patronul casei de moda",acesta sustine ca afacerea merge de minune si nu s-ar mai intoarce acasa nici in ruptul capului.In fine ,Casa de Moda "PACALA" va ofera o colectie realizata cu materiale de calitate facute pe branci de chinezoii din Europa si calcate in picioare de numarul impresionant al acestora. Respectand notiunea clasica de eleganta , Casa de Moda "PACALA" pune la dispozitia clientilor, indiferent de varsta si activitate, o gama variata de imbracaminte incaltaminte dar si lenjerie intima. Colectia casei de moda se imbogateste lunar, noile modele fiind prezentate periodic clientilor. Printre articolele oferite puteti gasi o gama variata de cizme din cauciuc , sosoni , chiloti tanga fara vedere la genunchi , sutiene cu acoperire integrala a zonei genitale , caciuli din blana sintetica care tin si loc de fular denumite de catre cei din conducere caciuli 2 in 1 si multe altele. Firma , mai confectioneaza si imbracaminte de zi si festiva , pentru toate sezoanele punandu-se accentul pe costume "de nunta" barbatesti si rochii de mireasa. Printre articolele vestimentare deosebite am gasit: sacou cu port-usa , pantaloni pentru persoane diforme , vesta antiglont decupata la spate care scoate din banalitate orice camasa si are darul de a-ti oferi un aer elegant si puternic dar si rochii de mireasa cu clopot prevazute cu mulgatoare profesionale in partea din spate , voaluri cu prindere pe ambele coarne si multe altele. Casa de Moda "PACALA" a ales SIMPLITATEA ca mod de EXPRIMARE a ideii de ELEGANTA , si, totodata, intelegand ca eleganta este o stare de spirit, au hotarat sa trateze fiecare persoana, asa cum merita, ca o divinitate. Sa-i uram succes lui PACALA in noua activitate.

BASELU vs GAOAZA

Auzi GAOAZA , credeai ca scapi ??? Nici sa nu te gandesti ca te iertam . Melodia de mai jos iti este dedicata in totalitate. Apropos , ai ocazia sa fii facut gaozar chiar de "Baselu", care vroia sa te si decoreze cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Gaozar:

13 mar. 2008

BALADA LUI PACALA

Inainte de a incepe sa scriu balada propriu-zisa trebuie sa fac unele precizari si anume : PACALA este un personaj real al zilelor noastre , RACHIU este ta'su , JOIANA este vaca lui , in grajdul careia si-a petrecut copilaria iar tot ce se scrie despre el este adevarat fara nicio intentie de a va induce in eroare. Imaginati-va ca mai exista inca in Romania zilelor noastre astfel de oamemi , daca ii pot numi asa... Doua picioare cracanate ,
O usa colosala-n spate ,
Te priveste doar cu’ochi
Si este prost de da in gropi.

Are si parul dat pe spate ,
Parca e lins de-a lui Joiana ,
Caciula pusa intr-o parte ,
Zici ca e fiul lui Satana.

Si s-a nascut pe-aprilie 3 ,
Judetul Teleorman parka ,
Comuna Turnu , sub un tei ,
Pe unde oile se caca.

Rachiu a stat pe ganduri comunistu’ ,
Uitandu-se la pruncul nou-nascut ,
O fi al meu sau al lu’ sectoristu’ ??
Ca dom’ primar pe-acasa n-a trecut.

A stat Rachiu mai mult pe ganduri ,
Uitandu-se la sex , fata ovala ,
Ce dracu nume o sa-I pun lu’ asta ???
Cel mai mist oar fi PACALA.

Vestea se duse repede prin sat ,
Afland si rata cea nasoala ,
Satenii repede-au strigat ,
Veniti , ca s-a nascut PACALA

Afland ca s-a nascut PACALA ,
Ne-am adunat la Turnu-aproape toti ,
Ca sa vedem odrasla cea nasoala ,
BROTACU’ , EU si 4 CLONTI

Venira multi si de prin alte sate ,
Pe prostul de PACALA ca sa-l vaza ,
Dar intre ei se numarau mai frate ,
FAZANU’ , PAPUSEL si cu GAOAZA.

La el , 3 ursitoare-au fost ,
Si toate-au spus : “Va fi un prost” ,
PACALA gangurind si pus pe sotii ,
Le-a zis : “In ga… , In ga… In gatii matii !!”

Rachiu l-a luat in brate pe micut ,
Pupandu-l fara sa se sature ,
De suparare cum e el prostut ,
PACALA-a zis : “Hoo bah , turbatule !!”

EURO A DEPASIT PRAGUL DE 1,55 $


Dolarul atinge din nou un minim istoric în raport cu euro! De această dată, preţul unui euro a atins pragul de 1,5503 dolari. Precedentul record a fost înregistrat marţi, când dolarul s-a depreciat până la 1,5495 dolari pentru un euro.

BARILUL DE PETROL , PESTE 110 $


În corelaţie cu deprecierea record a dolarului în faţa monedei europene, preţul barilului de petrol depăşeşte, zi de zi, noi recorduri istorice. Dacă ieri, analiştii declarau că ţiţeiul va trece lejer, în următoarele zile, de graniţa celor 110 dolari, acest lucru s-a întâmplat chiar mai repede decât se estima.

11 mar. 2008

PACALA LA SCOALA DE DUMINICA



Culeasa de la Cucuieţii din Deal de la Veta , a lu’ Marin Misionaru

1

Măi fraţilor, măi, cică Păcală, sătul de mâncăruri şi cântece bisericeşti în rai, ceru permisiunea de la Dumnezeu sa se nască iarăşi. Auziţi ce idee şi pe pezevenchiul ista, să se nască iarăşi, în România postrevoluţionară!
Toate bune şi frumoase: primeşte Păcală permisiunea şi-l trimite Dumnezeu să se nască într-o familie nici prea-prea, nici foarte-foarte, adică nişte românaşi din clasa de mijloc.
Nu vă spun ce îngeraş drăgălaş fu micul Păcală cât stătu să acumuleze acei şapte ani de acasă, că anii ăştia trecură cât ai clipi din ochi şi veni şi vremea când puiuţul de român, dat dracului de deştept ce era, trebui să meargă la şcoală.
Şi, cum îl iubea Dumnezeu pe Păcală şi dorea să-l ştie înapoi în rai, sub aripa sa, prima oră pe care o avu copilaşul fu ora de religie, cu taica popa. Acum, nu ştiu ce fel de creştini erau părinţii lui Păcală, că de când s-a convins lumea că ciobănia este bănoasa şi subvenţionată de la stat, s-au înmulţit şi turmele creştinilor, da’ Păcală, deşi n-a făcut nici o cerere în aist sens, s-a trezit, vrând-nevrând, că trebuie să înveţe cum să devină un bun ortodox.
Primul lucru pe care l-au învăţat năpârstocii a fost că toţi sunt păcătoşi şi tre’ să ştie musai cum să se milogească de Dumnezeu să le ierte păcatele.. Păcală, care ştia că tocmai venise de lângă Dumnezeu şi era mai curat ca lacrima, îndrăzni să-i spună lui nea Sutană că el este sfânt şi nu are nici un păcat!
Băi fraţilor, băi, să vezi ce s-a oţărât taica popa pe micul Păcală:
- Cum adică, măi limbric, te-oi fi crezând şi tu Isus Hristos, nu?! Crezi sau nu crezi, eşti păcătos!
Cum omuleţul nostru nu voia să accepte asta în ruptul capului, taica popa profită de autoritatea lui divină, judecă pe loc, şi dădu şi sentinţa:
- Ia loc, nota trei!
Luă loc Păcală şi tăcu, că doar nu era să îndrăznească să-l înfrunte pe unul din cei mai iubiţi dascăli ai şcolii pe care o frecventa.
Următoarea învăţătura predată de taica popa fu cea despre icoane. Cum popa avea ca material didactic o icoana de-a lui Isus Hristos, le-o arătă copiilor, îndemnându-i să se aşeze în genunchi în faţa ei, sa-şi facă trei cruci mari, corect şi pe îndelete, şi să-l sărute evlavioşi pe Hristosul din imagine. Băi, şi să vezi că odată sare Păcală în sus şi începe să spună:
- Părinte, da ăsta nu-i Hristos! Ştiu eu, că am vorbit deunăzi cu el şi ştiu bine cum arată!
Să facă spume la gură taica popa, şi nimic mai mult:
- Măi copile, cum zici tu că i-ai văzut faţa lui Hristos, când numai sfinţii i-o pot vedea?!
- Păi, i-am văzut-o, părinte, cum te văd şi cum mă vezi, şi nu seamănă deloc cu poza asta a matale!
- Înţelege odată că Hristos este Dumnezeu şi nimeni nu-i poate vedea faţa şi să mai trăiască! Zise taica popa.
- Ba părinte, io i-am văzut-o şi n-am păţit nica, ba mi-a mai şi vorbit!
- Copile, e clar, eşti posedat! Să vii mâine la biserică, pe nemâncate, să-ţi citesc moliftele Sfântului Vasile!
A doua zi, ce să facă micul Păcală, ia pe tac’su şi pe mă’sa de mână şi se duce la biserica lui taica popa, dis-de-dimineaţă, pe nemâncate, îmbrăcat în haine de sărbătoare.
Primul lucru pe care-l făcu popa, fu să le spună părinţilor că copilaşul lor are o
legiune de draci în el şi trebuie exorcizat. Greu lucru, bre, o legiune de draci! Apăi, trebuie musai legat de o cruce că, până să iasă dracii din el, să nu-i facă pe toţi bucăţele.
Zis şi făcut. Se pun părinţii şi cu taica popa, îl leagă pe năpârstoc de crucea altarului, şi începe popa să recite moliftele lui Vasile.
Nu-i vorba, că şi Păcală, cât era el de firoscos, rămăsese mut, că nu se aştepta ca în România anilor 2000 să dea nas în nas cu popa anului 1000, da’ când îşi mai reveni din uimire, în timp ce popa tot cânta de zor, începu şi Păcală a doini o doina de-aia oltenească:
Foaie verde iasomie,
Cine-o vrea să mai învie,
Tot ca mine să păţească,
Până minte o să-i crească!
Am plecat din cer ca prostu,
Ca să-mi cat în lume rostu,
Şi în loc de-nţelepciune,
Dau de buruieni nebune!
Dar-ar boala-n crucea ta,
Ca m-ai legat tu de ea!
Cu apă nu mai stropi,
Că încep a clănţăni,
Că-n biserică e frig,
Şi n-am mâncat un covrig!
Cum au auzit popa şi părinţii că Păcală îl pomeneşte pe Necuratu şi nu-i place să fie stropit cu agheasmă, fură convinşi-convinşi că băiatul e plin de draci şi trebuie neapărat continuată exorcizarea. Aşa că, s-au dus fiecare la treaba lui, şi l-au lăsat pe Păcală legat de cruce cu lanţul, ca un câine de pripas de copacul din gradină. Şi, cum stătea el aşa, odată coboară Hristos lângă el şi începe să-l înveţe ce are de făcut, că doară mai avusese şi el de-a face cu indivizii ăştia şi ştia ce le poate pielea.
Aşa că, a doua zi, când veniră înapoi taica popa şi părinţii, se comportă şi Păcală ca un mieluşel: ascultă până la capăt poezioarele lui Vasile, răbdă, fără să mai tremure, să fie stropit cu agheasmă, înghiţi, fără crâcnire, pâinea aia uscată cu gust de mucegai şi tămâie pe care i-o îndesă taica popa în gură, săruta icoanele, deşi cu ochii lui de sfânt vedea bine cum mişunau pe ele viruşii gripei, TBC-ului şi herpesului bucal, şi mărturisi în genunchi şi cu lacrimi în ochi, în faţa popii, gata să-l pălească cu crucea în moalele capului în caz că, doamne fereşte, intrau iar dracii în el, că este cel mai mare păcătos, luând apoi şi împărtăşania, cu aceeaşi linguriţa cu care se împărtăşise ultima oara o curva bolnavă de sifilis, înainte să-si dea duhul.

2

Acu, nu se punea problema să se îmbolnăvească Păcală de vreuna din aceste boli, că îl păzea Dumnezeu mai abitir ca pe butelie, da nici nu bag mâna în foc că linguriţa aia multifolosinţă nu dă nimănui nici măcar un simplu guturai, pe lângă obişnuita împartăşanie. Oricum, bune sau rele, orice îţi dă Dumnezeu, un bun creştin nu are voie decât să spună "prezent" şi "mulţam frumos".
Aşa făcu şi Păcală: mulţumi lui taica popa, mulţumi părinţilor, scăpă din lanţ şi, cum se văzu liber, liber ca pasărea cerului, îsi luă zborul din cuibul părintesc şi din colivia ortodoxa şi dus a fost, în lumea largă, să-şi caute norocul, aşa cum mai facuse şi în prima lui existenţă pe acest pământ.
Băi fraţilor, nu ştiu de unde era Păcală, dar se gândi că, musai, un băiat isteţ ca el nu poate să se ducă decât în capitala ţării. Zis şi făcut! Că o ajuns pe jos sau cu trenul, nu mai ştiu, dar oricum nimeni nu l-a luat la întrebări cum de umblă singur pe străzi la varsta lui, că doar la noi mai degrabă sunt adunaţi şi îngrijiţi câinii vagabonzi decât puii de oameni. Nici vorbă că nici Păcală nu-şi dorea să ajungă înapoi la desdemonizare prea curând, dar gândea ca o mai fi crescut ceva grija faţă de copii, din Evul Mediu şi până acum. Se vede treaba însă că a crescut, dar si gradul de nesimţire a celor datori să facă asta a crescut la fel de mult.
Aşa se face că, un picior în fund a mai primit de la câte un poliţist, un covrig de pomană a mai primit de la câte un popă, dar nici poliţistul nu l-a trimis pachet acasă şi nici popa nu l-a adunat de pe drumuri.
Unul era mulţumit că trece luna şi ia banul, celalalt era mulţumit că trece lumea şi el le ia banul. Oricum ar fi, ideea este ca uniforma, neagră sau albastră, face bine la lingurică şi la buzunar şi nu se sinchiseşte nicicând de un puşti hoinar, deşi pe unul îl plăteşte statul pentru asta, iar pe altul însuşi Dumnezeu!
Cert este că Păcala a ajuns nestingherit în Bucureşti şi acolo a fost primit cu ospitalitate în locuinţele lor, de singurii creştini autentici: câinii fără stăpân şi aurolacii.

VA URMA

9 mar. 2008

09.03.2008 :NUMERELE CASTIGATOARE LA 6/49


Numerele castigatoare la extragerea de astazi 09.03.2008 la loto 6/49 sunt : 21 , 45 , 29 , 15 , 26 , 27 si la noroc:6051691

DACA MAI TRAIA HITLER , FAZANII ERAU PE CALE DE DISPARITIE


Cum vedeti voi lumea fara fazani ??? Termenul "fazan" nu are nicio legatura cu bietele pasari ci exprima un om fara identitate , cu calitati 0 si foooaarte multa prostie. Este posibil ca acest gen de om sa traiasca printre noi ??? Daca nu mai traieste Hitler trebuie ca cineva sa ia aceasta masura. Incepand de astazi 09.03.2008 se va lansa o campanie de exterminare a acestui gen de oameni , campanie ce se numeste " O LUME FARA FAZANI". Sa incepem vanatoarea !!!

BRUXELLES CERE STATELOR UNITE ALE AMERICII ELIMINAREA VIZELOR PENTRU STATELE MEMBRE ALE UE , INCLUSIV PENTRU ROMANIA


Uniunea Europeană a reafirmat că vrea eliminarea vizelor de intrare în Statele Unite pentru cetăţenii tuturor statelor membre. Reprezentanţii Uniunii i-au reamintit, joi, secretarului de stat american Condoleezza Rice că Statele Unite trebuie să ţină seama de existenţa unei politici comune europene în acest domeniu. Cetăţenii din 12 state ale Uniunii, între care şi România, au încă nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite. Administraţia americană doreşte să încheie acorduri în această privinţă cu fiecare stat în parte, dar Uniunea insistă ca negocierile să se încadreze în politica europeană comună.

PUTIN ACUZA NATO CA VREA SA INLOCUIASCA ONU


Vladimir Putin a acuzat sâmbătă NATO că vrea să „înlocuiască ONU”. El consideră că politica Alianţei nord-atlantice nu face decât să sporească un „potenţial de conflict”. „Există o impresie că sunt tentative de a crea o organizaţie care să înlocuiască ONU”, a afirmat Putin ca răspuns la o întrebare cu privire la politica vis-a-vis la NATO, la finalul unei întrevederi cu cancelarul german Angela Merkel, care a avut loc la reşedinţa sa din apropiere de Moscova.
„Este puţin probabil ca umanitatea să accepte o astfel de arhitectură a viitoarelor relaţii internaţionale şi cred că potenţialul de conflict nu va face decât să crească”, a adăugat Putin. El apreciase anterior că parteneriatul între Rusia şi Occident nu va fi „mai simplu” în cursul preşedinţiei lui Dmitri Medvedev, succesorul său.

A DEMISIONAT UNUL DINTRE APROPIATII COLABORATORI AI LUI BARACK OBAMA


Moment delicat pentru senatorul Barack Obama, unul din cei doi democraţi rămaşi în cursa pentru Casa Albă. O importantă colaboratoare a sa şi-a dat demisia după ce o catalogase pe Hillary Clinton drept un monstru. În acest timp, candidatul republican John McCain se străduieşte să rămână în atenţia presei, care se concentrează asupra duelului dintre Clinton şi Obama.
Profesoara Samantha Power, laureată a premiului Pulitzer, îl sfătuia, fără plată, pe Barack Obama în probleme de politică externă. Într-o discuţie cu un ziarist scoţian, ea a descris-o pe adversara lui Obama, Hillary Clinton, drept „un monstru în stare de orice”. A încercat să-şi retragă cuvintele, dar era prea târziu: ele au apărut pe prima pagină iar doamna Power a fost nevoită să prezinte scuze, împreună cu demisia. „Credeţi-mă că pur şi simplu vorbeam singură, fără să cred că eram înregistrată sau că-i voi face vreun rău, şi regret cu adevărat răul pe care, probabil, i l-am făcut”, a declarat Samantha Power.
Hillary Clinton pare ceva mai generoasă cu rivalul ei. La un miting electoral, ea a făcut din nou aluzie la o posibilă echipă cu Obama în alegerile din noiembrie. O asemenea echipă este visul conducerii democraţilor, care se teme că partidul va fi sfâşiat de competiţia tot mai dură dintre cei doi. Dar Obama a luat un avans ce poate fi decisiv şi este greu de crezut că Hillary s-ar mulţumi cu poziţia de vicepreşedinte.
Scăpat de emoţiile alegerilor preliminare, candidatul republican John McCain îşi permite să se certe cu ziariştii. El a admonestat, în avionul de campanie, o jurnalistă care-l hărţuia cu întrebări despre o discuţie cu candidatul democrat de acum patru ani, John Kerry. Incidentul a reamintit una din poreclele pe care i le-a dat presa lui McCain: „Senatorul înfierbântat”.

ASTAZI ORTODOCSII SARBATORESC LASATA SECULUI


Creştinii ortodocşi se pregătesc de Postul Paştelui. Astăzi ei sărbătoresc Lăsata Secului sau ziua împăcării - ultima zi dinaintea începerii Postului Paştelui.
În biserici, de Lăsata Secului se încheie perioada căsătoriilor. Lăsata Secului marchează începutul anului agricol şi se serbează zgomotos, cu muzică, petreceri şi mese îmbelşugate.
Astăzi, la loc de cinste stau bucatele preparate din brânză şi o pâine rotundă, simbol al belşugului din acea gospodărie. Anul acesta, creştinii ortodocşi din întreaga lume vor sărbători Învierea Domnului, adică Paştele, pe 27 aprilie.

PREMIUL LA EXTRAGEREA DE ASTAZI 09.03.2008 DE LA 6/49 A AJUNS LA SUMA DE 2,5 MILIOANE DE EURO


2,5 milioane de euro este premiul pus astăzi la bătaie de Loteria Română la tragerea Specială Loto 6 din 49 a Primăverii.
Pentru această tragere, Loteria Românã a suplimentat fondul de câştiguri ale categoriei întâi cu suma de 500 de mii de lei.

CRISTIAN DAVID VA PROPUNE MODIFICAREA LEGII 295/2004 IN CEEA CE PRIVESTE PROCURAREA ARMELOR NELETALE


Ministrul de Interne Cristian David va propune Guvernului, în viitoarea şedinţă, modificarea legii privind utilizarea armelor de foc neletale. David vrea înăsprirea condiţiilor de procurare, cât şi de utilizare a acestor tipuri de arme. Ministrul a făcut această declaraţie în direct la emisiunea 3 ori 3 moderată de Stelian Tănase.
"Miercuri voi aduce în Guvern câteva modificări cu privire la Legea 295 privind utilizarea armelor de foc neletale. Vom înăspri atât condiţiile de procurare, cât şi de utilizare", a spus Cristian David.
Conform Legii 295/2004, cel care îşi cumpără o armă neletală are obligaţia ca în termen de 5 zile să anunţe Inspectoratul de Poliţie în raza căruia îşi are domiciliul, pentru a primi un certificat de deţinător. Posesorii au obligaţia să ia toate măsurile astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la arme şi să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală. Au dreptul să deţină şi să-şi achiziţioneze astfel de arme toţi cetăţenii români care au împlinit 18 ani. Aceştia trebuie să facă dovada încadrării armei în categoria celor neletale în conformitate cu normele de omologare stabilite de lege.

CETATENII SPANIEI ISI ALEG ASTAZI PARLAMENTUL


Gruparea separatistă bască ETA şi-a făcut simţită prezenţa în campania electorală din Spania după asasinarea unui fost consilier în Ţara Bascilor. Asasinatul politic, relatează presa spaniolă, ar putea influenţa scrutinul legislativ de azi. Ultimele sondaje îi dau un uşor avantaj, de numai 4 procente, actualului premier al Spaniei, socialistul Luis Rodriguez Zapatero în faţa liderului opoziţiei populare, Mariano Rajoy.
35 de milioane de spanioli sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlament. Spaniolii au avut parte de o campanie electorală foarte polarizată între două mari partide, cel Socialsit aflat la putere şi cel Popular din opoziţie.

5 mar. 2008

S-A ADOPTAT UNINOMINALU'


Noul proiect de lege referitor la introducerea votului uninominal a fost adoptat ieri în procedură de urgenţă în Camera Deputaţilor, aceasta fiind camera decizională. 231 de deputaţi au votat pentru, 11 au votat contra şi 18 s-au abţinut.
Potrivit proiectului, votul va avea loc într-un singur tur de scrutin, în colegii uninominale al căror număr va fi egal cu numărul senatorilor şi deputaţilor.
Astfel, fiecare partid va propune câte un singur candidat într-un colegiu, iar cel care va obţine 50% plus 1 din voturi câştigă automat mandatul. Dacă nimeni nu obţine acest scor, voturile vor fi repartizate proporţional la nivel naţional, partidelor.
O noutate ar fi pragul electoral alternativ. Mai exact, dacă un partid nu obţine necesarul de 5% pentru a intra în Parlament, va fi totuşi reprezentat dacă va câştiga majoritatea în şase colegii de deputaţi şi cinci de senatori. Potrivit proiectului numărul de parlamentari va rămâne neschimbat.
Deputaţii au acceptat la votul pe articolele legii privind votul uninominal, ca delimitarea colegiilor să se facă de către o comisie parlamentară şi să fie adoptată prin Hotărâre de Guvern, la 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii.